x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Muntele de gunoi de la Pata Rât, arde de aseară. Pompierii se luptă să stingă incendiul

Muntele de gunoi de la Pata Rât, arde de aseară. Pompierii se luptă să stingă incendiul

05 Oct 2017   •   14:55
Muntele de gunoi de la Pata Rât, arde de aseară. Pompierii se luptă să stingă incendiul

Pompierii încearcă în continuare să stingă incendiul izbucnit, în noaptea de miercuri spre joi, la rampa temporară de gunoi a municipiului Cluj-Napoca, după 11 ore de la începerea intervenţiei, flăcările fiind mult reduse. 

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Cluj, Andrei Biriş, în dimineaţa zilei mai ardeau mocnit câteva focuri care vor fi stinse, fiecare, punctual, de echipajele de supraveghere. 

''Este vorba de o suprafaţă mare. Mai sunt focare mocnite care mai ard şi care se sting punctual. Trebuie redusă degajarea de fum, dar incendiul s-a redus considerabil'', a declarat Andrei Biriş. 

Cauzele producerii incendiului nu sunt pentru moment cunoscute, dar pompierii fac cercetări pentru a stabili ce a dus la izbucnirea focului. 

La acţiunea de stingere a incendiului au intervenit, în total pe parcursul nopţii trecute, 8 autospeciale şi utilaje cu 32 de pompieri, precum şi o autocisternă şi două utilaje ale RADP Cluj-Napoca, regie care administrează rampa temporară de gunoi a municipiului Cluj-Napoca. 

Acesta nu este primul incendiu care se produce pe această rampă, anul trecut petrecându-se un incident asemănător. Rampa temporară a oraşului Cluj-Napoca a fost dată în folosinţă în octombrie 2015 din cauza faptului că rampa de gunoi de la Pata Rât a fost închisă, fiind declarată neconformă. În prezent rampa veche ridică şi anumite probleme legate de mediu, din cauza unui lac de levigat - substanţă toxică formată în urma descompunerii deşeurilor, care s-a format în zonă şi a depăşirii limitelor legale la anumite substanţe.AGERPRES

×
Subiecte în articol: incendiu