x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Mureș: Peste 100 de sesizări privind distrugeri și pagube provocate de urși de la începutul anului

Mureș: Peste 100 de sesizări privind distrugeri și pagube provocate de urși de la începutul anului

27 Sep 2017   •   13:22
Mureș: Peste 100 de sesizări privind distrugeri și pagube provocate de urși de la începutul anului

În acest an au fost înregistrate 110 sesizări cu privire la atacurile urşilor asupra culturilor şi animalelor, între care şi trei atacuri asupra oamenilor, a anunţat miercuri, în cadrul şedinţei Colegiului Prefectural, şeful Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) Mureş, Dănuţ Ştefănescu.

Potrivit acestuia, problemele legate de pagubele provocate de urşi au început să apară, în mod frecvent, în urmă cu doi ani şi s-au acutizat anul trecut pe fondul interdicţiei de vânare a acestor animale.

În acest an, în cele 110 incursiuni ale urşilor, sesizate la APM Mureş, au fost ucise 56 de animale domestice, atacul cel mai violent fiind înregistrat în Sângeorgiu de Pădure, unde au fost omorâte 17 oi. De asemenea, urşii au distrus şi 11 stupi de albine şi numeroase culturi de porumb şi de floarea soarelui.

"De la începutul acestei luni, până ieri (26 septembrie - n.r.), au fost înregistrate 26 de sesizări, adică un atac pe zi", a subliniat şeful APM Mureş.

Acesta a precizat că Ministerul Mediului a dat o derogare pentru extragerea sau relocarea a 140 de urşi şi 79 de lupi, iar fiecare primărie şi fond de vânătoare pe raza cărora s-au semnalat probleme pot să depună solicitări, însă, până acum, din judeţul Mureş nu a fost depusă nicio cerere. AGERPRES

×
Subiecte în articol: urşi pagube