x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Neamţ: Trei maşini de intervenţie ale Salvamont au fost distruse de un brad prăbuşit peste ele

Neamţ: Trei maşini de intervenţie ale Salvamont au fost distruse de un brad prăbuşit peste ele

12 Dec 2016   •   18:57
Neamţ: Trei maşini de intervenţie ale Salvamont au fost distruse de un brad prăbuşit peste ele
Sursa foto: Foto: stiri-neamt.ro

Trei autospeciale de intervenţie ale Salvamont Neamţ au fost distruse în totalitate după ce un brad de mari dimensiuni s-a prăbuşit peste acestea din cauza vântului puternic. 

Şeful Salvamont, Raul Papalicef, a declarat, într-un comunicat remis AGERPRES, că incidentul s-a produs duminică seara, în jurul orei 22,00, la Durău, unde au existat rafale de vânt de până la 100 kilometri pe oră. 

Cele trei maşini erau dotate cu trolere, staţii de comunicaţii şi echipamente medicale de urgenţă, iar valoarea lor depăşea 200.000 lei. 

"La ora actuală, suntem în incapacitate totală de a interveni conform procedurilor operative şi probabil va dura destul de mult până când vom putea să revenim la capacitatea tehnică de până la eveniment. Timpii de intervenţie terestră în Masivul Ceahlău se vor tripla în condiţiile în care sezonul turistic de iarnă va începe în mai puţin de zece zile iar în cazul unor temperaturi scăzute, timpul de supravieţuire al victimelor scade simţitor. Nu ştim cum o să putem rezolva această situaţie', a declarat, în comunicatul de presă, Raul Papalicef. 

Şeful Salvamont Neamţ a adăugat că va solicita ajutor Consiliului Judeţean Neamţ, instituţie în subordinea căreia se află serviciul.

×