x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale PMB precizează că au început deja lucrările de amenajare a Şoselei Prelungirea Ghencea

PMB precizează că au început deja lucrările de amenajare a Şoselei Prelungirea Ghencea

01 Apr 2017   •   19:50
 PMB precizează că au început deja lucrările de amenajare a Şoselei Prelungirea Ghencea

Primăria Municipiului Bucureşti precizează, sâmbătă, că au început lucrările de amenajare a Şoselei Prelungirea Ghencea, în prezent efectuându-se reparaţii ale carosabilului, marcări ale trecerilor de pietoni şi urmează să se amenajeze trotuarele. 

"După aproape zece ani, timp în care autorităţile centrale şi locale nu au reuşit să rezolve conflictul de trafic din zona Prelungirea Ghencea, reuşim să urnim lucrurile, astfel încât cetăţenii din această zonă să poată circula civilizat. Până la actualizarea documentaţiilor necesare demarării obiectivului de investiţii, am solicitat Administraţiei Străzilor să amenajeze trotuarele de pe şoseaua Prelungirea Ghencea, să remedieze deficienţele din carosabil şi să marcheze trecerile de pietoni. Este un prim pas spre normalitate. Aşa cum ştiţi, în proiectul de buget pentru anul 2017, Primăria Municipiului Bucureşti a alocat suma de 5 milioane de lei pentru obiectivul de investiţii Penetraţie Prelungirea Ghencea - Domneşti", afirmă primarul general Gabriela Firea, într-un comunicat transmis AGERPRES. 

Precizările vin în contextul în care, sâmbătă, peste o mie de persoane au protestat în Prelungirea Ghencea, cerând condiţii civilizate de circulaţie în zonă. 

Primarul Capitalei explică, în comunicatul citat, că suma a fost alocată pentru întocmirea unui nou studiu de fezabilitate şi a unui Plan Urbanistic Zonal, care să corespundă situaţiei actuale din teren, având în vedere că zona s-a dezvoltat foarte mult în ultimii ani. 

"În urma demersurilor Municipalităţii, acest proiect va fi inclus în Planul de Mobilitate Urbană Durabilă Bucureşti - Ilfov 2016 - 2030", se precizează în comunicat. 

Sursa citată menţionează că, la iniţiativa primarului general, săptămâna trecută, a avut loc o şedinţă de lucru la care au participat toţi factorii decizionali, responsabili cu identificarea unor soluţii pentru decongestionarea traficului din zona Prelungirea Ghencea. În cadrul întâlnirii, la care au fost prezenţi şi membri ai Asociaţiei 'Iniţiativa Prelungirea Ghencea', reprezentanţii actualei administraţii au dat asigurări că vor face toate demersurile pentru deblocarea conflictului de trafic din zonă, se arată în comunicat. 

Potrivit PMB, în data de 22 martie a început marcarea trecerilor de pietoni şi au fost demarate lucrări de reparaţii pe porţiunile unde au apărut gropi. De asemenea, până la supralărgirea şoselei, a fost găsită o soluţie provizorie pentru siguranţa pietonilor: vor fi construite trotuare (cu o garanţie de patru ani), pe o lungime de 3 km, până la limita administrativă cu judeţul Ilfov. Trotuarele vor avea o lăţime de 1,5 m, astfel încât să permită şi circulaţia bicicletelor. Construirea acestora va începe în luna aprilie şi va dura aproximativ o lună şi jumătate, se arată în comunicatul PMB. 

În paralel cu proiectul Municipalităţii, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) va realiza un pasaj suprateran peste Centura Capitalei şi calea ferată care include o lucrare cu un giratoriu suspendat ce ar trebui să fluidizeze circulaţia rutieră în zona intersecţiei dintre ieşirea din Capitală spre Domneşti, dinspre Prelungirea Ghencea, şi centura Capitalei, unde, în prezent, se creează frecvent ambuteiaje, se mai precizează în comunicatul PMB. AGERPRES

×