x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Premierul Viktor Orban a participat la sfinţirea bisericii celei mai noi congregaţii reformate din România

Premierul Viktor Orban a participat la sfinţirea bisericii celei mai noi congregaţii reformate din România

01 Oct 2017   •   14:10
Premierul Viktor Orban a participat la sfinţirea bisericii celei mai noi congregaţii reformate din România
Sursa foto: Foto: MTI / Koszticsák Szilárd

Premierul Ungariei, Viktor Orban, şi-a continuat duminică vizita în Cluj, participând la slujba de sfinţire a bisericii reformate din comuna Floreşti, recent construită. 

Viktor Orban a sosit duminică în comuna Floreşti, aflată în apropierea municipiului Cluj-Napoca, însoţit de episcopul reformat al Ardealului, Kato Bela, precum şi de preşedintele Comisiei de politică externă a Parlamentului de la Budapesta, Nemeth Zsolt. Aceştia au participat, alături de aproximativ 300 de enoriaşi, la slujba de sfinţire a bisericii. 

Potrivit reprezentanţilor Eparhiei Reformate a Ardealului, ridicarea bisericii a costat 3,5 milioane de lei, sumă din care 2,36 milioane de lei au fost au fost asigurate de către Guvernul de la Budapesta prin Fondul Bethlen Gábor. 

Potrivit presei locale de limbă maghiară, s-a decis construirea bisericii din localitatea Floreşti după ce la recensământul din 2011 peste 1.000 de locuitori ai comunei s-au declarat maghiari reformaţi. Aceasta este cea mai tânără congregaţie reformată din ţară, alcătuită în majoritate din clujeni mutaţi în Floreşti. Înainte de acest aflux de maghiari reformaţi către Floreşti, comuna număra doar 40-50 de enoriaşi reformaţi. 

Premierul Ungariei se află de sâmbătă într-o vizită în judeţul Cluj, unde a participat la câteva acţiuni dedicate împlinirii a 500 de ani de la Reforma protestantă.AGERPRES

×