x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Primăria Capitalei se întoarce în vechea casă

Primăria Capitalei se întoarce în vechea casă

de Monica Cosac    |    14 Iun 2016   •   08:50
Primăria Capitalei se întoarce în vechea casă
Sursa foto: SIMION MECHNO / AGERPRES FOTO

Din această toamnă, Primăria Municipiului Bucureşti (PMB) se va întoarce în vechiul sediu din centrul oraşului, potrivit primarului ales al Capitalei, Gabriela Firea. După şase ani de renovări şi consolidări, clădirea de lângă Parcul Cişmigiu va fi gata la finalul lunii august, iar noul edil a anunţat că va rezilia contractul de închiriere pentru imobilul de pe Splaiul Independenţei, în care a funcționat primăria în ultimii ani.

Gabriela Firea a vizitat, ieri, vechiu sediu al PMB de pe Bd. Regina Elisabeta, pentru a vedea care este stadiul lucrărilor de reabilitare. “La această clădire s-a lucrat șase ani, patru ani pentru consolidare și doi pentru modernizare. (...) Mi s-a garantat de către constructori că lucrarea va fi finalizată pe 31 august, iar în septembrie se poate aduce mobila, se face recepția simultan cu procesul de aducere a mobilierului și cel mai târziu, probabil în octombrie, atât Consiliul General, cât și funcționarii și primarul general să lucreze în această clădire istorică”, a spus Firea.

Noul primar general consideră că “280.000 de euro chiria pe lună este o sumă importantă”, motiv pentru care a anunţat că nu intenționează să prelungească actualul contract de închiriere a sediului din Splaiul Independenţei şi va solicita consilierilor generali să fie de acord ca mutarea să se facă “în timpul cel mai scurt”. Firea a mai spus că i s-a părut cam mare biroul primarului general, dar că din acesta nu vor lipsi o icoană, fotografiile copiilor săi și biblia.

Până în prezent, lucrările de modernizare a sediului PMB, începute acum doi ani, sunt finalizate în proporție de 85%, potrivit managerului de proiect din partea firmei de consultanță, Dragoș Mocanu.

 

 

×