x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale RADET anunţă începerea probelor la cald pe timpul nopţii

RADET anunţă începerea probelor la cald pe timpul nopţii

07 Oct 2016   •   15:56
RADET anunţă începerea probelor la cald pe timpul nopţii

RADET Bucureşti anunţă că, în cursul zilei de vineri, vor începe probele la cald pe timpul nopţii, în intervalul orar 22,00 - 7,00, a informat Primăria Capitalei, printr-un comunicat transmis AGERPRES.

"Procedura de efectuare a probelor la cald a instalaţiilor se desfăşoară în toate sectoarele municipiului Bucureşti. Asociaţiile de locatari sunt rugate să anunţe cetăţenii de începutul probelor la cald", a precizat sursa citată.

În urmă cu o zi, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a făcut apel la modificarea legislaţiei care prevede începerea perioadei de încălzire după trei nopţi consecutive cu temperaturi medii de cel mult zece grade Celsius.

"Cunosc exact situaţia care se manifestă în fiecare an atunci când vine toamna şi temperaturile scad brusc. Tocmai de aceea, pentru că legea spune clar acum că începerea perioadei de încălzire pentru consumatorii de tip urban are loc după înregistrarea, timp de trei zile consecutiv, între orele 18,00 - 6,00, a unor valori medii zilnice ale temperaturii aerului exterior de +10°C sau mai mici, fac un apel pentru modificarea legislaţiei, pentru ca oamenii să nu mai aştepte această perioadă în frig", afirma Firea, conform unui comunicat transmis de Primăria Capitalei.

Se menţiona că datele de începere a furnizării căldurii în Capitală în ultimii cinci ani au fost următoarele: 6 octombrie 2010, 12 octombrie 2011, 24 octombrie 2012, 3 octombrie 2013, 26 octombrie 2014 şi 13 octombrie 2015.

În cazul instituţiilor cu caracter social şi educativ, respectiv spitale, şcoli, grădiniţe, creşe, cămine de bătrâni, (consumatori ai RADET), dotate cu puncte termice proprii, a început deja furnizarea agentului termic pentru încălzire. AGERPRES

×
Subiecte în articol: radet