x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale RADET începe lucrările de reparaţii la conductele din reţeaua primară, în acest an fiind necesare 127 de intervenţii

RADET începe lucrările de reparaţii la conductele din reţeaua primară, în acest an fiind necesare 127 de intervenţii

23 Mar 2016   •   18:25
RADET începe lucrările de reparaţii la conductele din reţeaua primară, în acest an fiind necesare 127 de intervenţii

RADET anunţă că pentru pregătirea sezonului viitor de furnizare a căldurii trebuie să efectueze 127 de lucrări de reparaţii la conductele aferente reţelei primare de alimentare cu energie termică, iar zonele cele mai vizate de astfel de intervenţii sunt Fundeni şi Pantelimon.

Pentru pregătirea în bune condiţii a sezonului de furnizare a căldurii sunt programate lucrări de reparaţii în perioada martie - aprilie, iar în acest an RADET va trebui să efectueze 127 de lucrări de reparaţii la conductele aferente reţelei primare de alimentare cu energie termică.

”Aceste lucrări sunt absolut necesare pentru a menţine condiţiile de continuitate a furnizării căldurii măcar la aceiaşi parametri de anul trecut. Reparaţiile sunt vitale pentru funcţionarea sistemului de termoficare, având în vedere vechimea acestuia”, precizează directorul general al RADET, Valentin Viţalariu.

Potrivit RADET, costul total pentru menţinerea sistemului în actualele condiţii este de 90 de milioane de euro iar în acest an pot fi folosite doar nouă milioane.

Zonele majore vizate sunt Fundeni şi Pantelimon, directorul regiei explicând că cele două zone sunt dezavantajate prin poziţionarea lor în cadrul reţelei de termoficare, iar neintervenţia ar impune o alimentare de la distanţe cuprinse între 10 şi 12 kilometri, ceea ce ar avea un impact direct asupra presiunii şi calităţii serviciului prestat.

Intervenţiile sunt programate astfel încât impactul asupra consumatorului final să fie minim, astfel că între 800 şi 1.000 de angajaţi RADET vor fi mobilizaţi în această perioadă pentru a asigura eficienţa intervenţiilor, a căror durată medie va fi de 24 de ore.

Locuitorii zonelor afectate vor fi anunţaţi înainte de începerea lucrărilor de reparaţii prin afişarea de anunţuri în imobilele în care locuiesc. De asemenea, bucureştenii pot consulta informaţiile şi pe site-ul www.radet.ro, unde, la secţiunea “Opriri furnizare agent termic”, sunt anunţate în timp real opririle în furnizarea apei calde şi a agentului termic pentru încălzire.

Sursa: news.ro

×
Subiecte în articol: radet