x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Zi de foc pentru serviciul Salvamont: 16 persoane au fost salvate de salvamontiștii români în ultimele 24 de ore

Zi de foc pentru serviciul Salvamont: 16 persoane au fost salvate de salvamontiștii români în ultimele 24 de ore

de Redacția Jurnalul    |    26 Mar 2023   •   22:00
Zi de foc pentru serviciul Salvamont: 16 persoane au fost salvate de salvamontiștii români în ultimele 24 de ore
Sursa foto: facebook

16 persoane, aflate în dificultate pe traseele montane, au fost salvate în ultimele 24 de ore de echipele Salvamont din întreaga țară.

Potrivit statisticii, în ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Național Salvamont, s-au primit 21 de apeluri prin care se solicita intervenția de urgență a salvamontiștilor. Cinci misiuni a avut Salvamont Brașov, în timp ce salvamontiștii din Sinaia au intervenit de patru ori. Misiuni au mai avut și serviciile Salvamont Lupeni, Vrancea, Râșnov, Vâlcea, Voineasa, Prahova, Hunedoara, Harghita, Argeș și Caraș Severin.

În timpul intervențiilor au fost salvate 16 persoane. Ulterior, patru dintre acestea au fost predate Serviciului de Ambulață sau SMURD, pentru a fi transportate la spital. Au fost și două misiuni ale elicopterului SMURD, iar o persoană a decedat și a fost preluată de echipa de la Serviciul IML.

În ultimele 24 de ore s-au mai primit 27 de apeluri prin care se solicitau sfaturi și informații despre diferite trasee turistice din zona montană și despre domeniile schiabile.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: salvamont misiuni