x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Secretar de stat în ministerul Transporturilor, implicat într-un accident la Timișoara. A refuzat să sufle în fiolă și s-a ales cu dosar penal

Secretar de stat în ministerul Transporturilor, implicat într-un accident la Timișoara. A refuzat să sufle în fiolă și s-a ales cu dosar penal

03 Ian 2020   •   17:30
Secretar de stat în ministerul Transporturilor, implicat într-un accident la Timișoara. A refuzat să sufle în fiolă și s-a ales cu dosar penal

Valeriu Lupu (PMP), numit la finalul anului trecut secretar de stat în Ministerul Transporturilor din noul guvern liberal, a fost implicat vineri într-un accident rutier pe o stradă din Timișoara. Aflat la volanul unui Dacia Duster aflat în proprietatea Ministerului Transporturilor, acesta a intrat în coliziune cu o mașină parcată și, conform informațiilor PRESSALERT.ro, martorii au sunat la poliție pentru că aveau impresia că Lupu era băut.

Un echipaj de la poliția Rutieră a sosit la locul faptei, însă secretarul de stat a refuzat să fie testat cu alcooltestul și, transportat la spital pentru recoltarea probelor biologice, a refuzat și acest lucru.

Conform legii, polițiștii i-au întocmit dosar penal pentru acest refuz.

Timișoareanul Valeriu Lupu, membru PMP, a fost numit, la finalul lunii noiembrie, secretar de stat în Ministerul Transporturilor, în guvernul condus de liberalul Ludovic Orban.

"Este regretabil că vorbim despre o astfel de știre, despre un oficial al Guvernului României care se află într-o dublă postură infracțională, pentru că e vorba despre conducerea sub influența alcoolului - sigur, putea să fie o contravenție, depinde de gradul de alcoolemie dacă este sau nu o infracțiune și de refuzul de a i se preleva probele necesare determinării acestei concentrații.

Pe de altă parte, e regretabil că personajul cu pricina a ajuns să fie oficial al statului român, pentru că biografia sa nu-l recomanda pentru o astfel de postură. Este unul dintre cei care e socotit responsabil de moartea a 46 de oameni, cei care se aflau la bordul aeronavei Banat Air, companie pe care o conducea domnul Lupu la vremea respectivă", a spus Adrian Ursu la Antena 3.

×
Subiecte în articol: Valeriu Lupu