x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Spitalul groazei, la Reșița: Pacienți cu probleme psihice ținuți goi pe holuri

Spitalul groazei, la Reșița: Pacienți cu probleme psihice ținuți goi pe holuri

02 Dec 2020   •   11:51
Spitalul groazei, la Reșița: Pacienți cu probleme psihice ținuți goi pe holuri

Imagini șocante de la Spitalul de Urgență din Reșița, acolo unde pacienții sunt ținuți în condiții greu de imaginat, Mai mulți bolnavii de COVID-19 stau dezbrăcați întinşi pe cimentul rece, în agonie, pe holurile secției de Pneumologie. 

Directoarea spitalului confirmă că imaginile sunt din spitalul Reșița, dar motivează că este vorba despre pacienți cu boli psihice care au nevoie însă de îngrijiri speciale,potrivit realitatea.net. Ea mai spune că secția de Pneumologie poate să asigure asistență medicală cu greu din cauza lipsei de personal. 

 

După ce imaginile din spital au fost publicate pe reţelele de socializare, conducerea Spitalului Judeţean din Reşiţa a dispus efectuarea unei anchete interne

 

"Am deschis o anchetă internă pentru a vedea cine sunt pacienţii şi cine i-a îngrijit şi când au fost făcute fotografiile. Am stat de vorbă cu personalul medical pentru a identifica situaţia şi a lua măsurile care se impun. (...) Ştim că este mizerie în spital, recunoaştem cu toţii ceea ce se întâmplă în sistem", a declarat miercuri, la Digi 24, managerul spitalului din Reşiţa.

 

Alina Stancovici, managerul Spitalului Județean de Urgență Reșița, a precizat:

”Urmare a imaginilor apărute pe rețelele de socializare și la diverse publicații, în calitate de manager al Spitalului Județean de Urgență din Reșița, vremelnic aflată pe acest post, într-o lume lovită de ipocrizie, confirm că aceste imagini sunt din interiorul Staționarului 3, clădire aparținând Spitalului Județean de Urgență din Reșița.

❗️ fotografia care surprinde un pacient decedat, aflat într-un sac special pentru decesele cauzate de Covid 19, cu siguranță a fost realizată înainte ca pacientul să fie transferat la morga spitalului, care se află într-o altă clădire, la o distanță apreciabilă față de clădirea Staționarului 3 și nu-i așa, o fotografie se face într-o secundă, chiar mai repede decât plecă apelul telefonic pentru ridicarea unei persoane decedate;

❗️ personalul medical este insuficient, epuizat, iar jumătate din acesta este infectat, aceeași medici, asistenți și infirmiere intrând la pacienți, săptămâni la rând. Infirmierii aflați în tura de zi sunt aceeași care dimineața la ora 7 asigură curățenia, apoi împărțirea hranei, ajutor pentru pacienți, apoi reluarea activității de curățenie și tot așa până la ora 19, când se face schimbul de tură și toate acestea în costume de protecție care nu asigură un grad de confort nici vara, nici iarna; imaginile surprinse demonstrează neputința unui sistem medical, de această dată fiind rândul spitalului reșițean, dar trebuie să recunoaștem că situația se regăsește și la alte spitale din țară”

 

×
Subiecte în articol: spital resita pacienti holuri