x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Spitalul Suceava: Toate cadrele medicale vor fi testate pentru COVID 19

Spitalul Suceava: Toate cadrele medicale vor fi testate pentru COVID 19

23 Mar 2020   •   19:17
Spitalul Suceava: Toate cadrele medicale vor fi testate pentru COVID 19

Toate cadrele medicale din Spitalul din Suceava vor fi testate pentru COVID-19, iar spitalul va fi dezinfectat, după ce numărul medicilor infectați s-a mărit, anunță, luni seara, Grupul de Comunicare Strategică.

Potrivit GCS, din ordinul ministrului Sănătății la fața locului s-a deplasat directorul Direcției de Sănătate Publică Iași care coordonează regiunea Moldova Nord-Est. Acesta va face un raport complet asupra situației.

Tot la solicitarea ministrului Sănătății, dr. Nelu Tataru, secretar de stat, va fi prezent, marți, la Suceava pentru gestionarea situației.

„În prezent, din unitatea sanitară a început externarea pacienților care pot fi supravegheați medical la domiciliu, timp de 14 zile de către medicii de familie. Pacienții cu afecțiuni care necesită continuarea tratamentului într -o unitate sanitară vor fi transferați la alte spitale”, anunță GCS.

Toate cadrele medicale vor fi testate pentru COVID 19, iar spitalul va fi dezinfectat, potrivit anunțului citat.

Numărul cadrelor medicale din Spitalul Județean din Suceava infectate cu noul coronavirus a ajuns la 52. Astfel, acesta a fost închis și va fi transformat în spital pentru COVID-19, a declarat, pentru MEDIAFAX, secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Nelu Tătaru.

După ce va fi dezinfectat 48 de ore, la spitalul din Suceava urmează să fie detașați medici de la spitalele din județ, dar și din alte județe.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: cadre medicale testate