x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Un adevărat arsenal de muniţie din Al Doilea Război Mondial a fost găsit pe un teren agricol din Sibiu

Un adevărat arsenal de muniţie din Al Doilea Război Mondial a fost găsit pe un teren agricol din Sibiu

de Redacția Jurnalul    |    12 Mai 2023   •   19:00
Un adevărat arsenal de muniţie din Al Doilea Război Mondial a fost găsit pe un teren agricol din Sibiu

Peste 1.200 de elemente de muniție au fost găsite, vineri, pe un teren agricol situat la intrarea în localitatea Bârghiș, din județul Sibiu.

Echipajul pirotehnic din cadrul ISU Sibiu a intervenit vineri după-amiază pentru ridicarea unor elemente de muniție, de pe un teren agricol situat la intrarea în localitatea Bârghiș.

Specialiștii pirotehnici au identificat un număr de 1.274 de cartușe, calibru 7,62 mm care au fost ridicate și depozitate pentru a fi distruse ulterior.

Reprezentanții ISU Sibiu reamintesc că, în cazul în care cineva descoperă muniţie rămasă neexplodată trebuie să respecte măsurile de prevenire, respectiv să nu atingă aceste elemente, să nu le lovească sau nu le miște din locul în care le-au găsit, să nu încerce să le demonteze componentele sau să le transporte, depoziteze în locuinţe, la locul de muncă ori în depozite de fier vechi. Cine le găsește trebuie să anunțe ISU sau Poliţia prin apel pe numărul unic de urgenţă 112, pentru a interveni în vederea ridicării şi distrugerii acestor elemente.

(sursa: Mediafax)

 

 

×
Subiecte în articol: teren agricol munitie