x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Brancardierul care a ucis o pacientă din greșeală a fost reținut

Brancardierul care a ucis o pacientă din greșeală a fost reținut

11 Dec 2020   •   22:39
Brancardierul care a ucis o pacientă din greșeală a fost reținut

UPDATE Brancardierul ucigaș de la Spitalul "Victor Babeș" a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă.

"La data de 11.12.2020, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de un inculpat, brancardier în cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale “Dr. Victor Babeș” București, pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă, fiind reținută următoarea situație de fapt:

În data de 10.12.2020, ora 15:30, după ce una dintre cele două paciente dintr-un salon al Secției de Terapie Intensivă a fost declarată decedată, pentru ridicarea cadavrului din salon și depunerea acestuia la morgă au fost solicitați mai mulți brancardieri, între care și inculpatul, precum și o infirmieră. Inculpatul s-a echipat cu costumul de protecție, a intrat în salonul respectiv fără a-i mai aștepta pe ceilalți și, confundând cele două paciente, și-a depășit atribuțiile de serviciu și a scos sonda de intubare de la pacienta în viață, aceasta decedând la scurt timp, în pofida manevrelor de resuscitare aplicate de medicii care fuseseră alertați.

 

Inculpatul a fost reținut pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat în fața judecătorului de drepturi și libertăți cu propunerea de luare a măsurii arestării preventive", precizează comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul București.

Stire initiala La Spitalul de Boli Infecțioase și Tropicale "Victor Babeș" din București s-a întâmplat o tragedie. O pacientă infectată cu virusul SARS-CoV-2 a fost deconectată de la aparate din greșeală de către un brancardier. Aceasta avea 65 de ani și a murit la scurt timp. 

 

„În seara de 10 decembrie, Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti a fost informată cu privire la decesul unei persoane internate într-un spital din sectorul 3.

Având în vedere că subzistă suspiciuni cu privire la cauza decesului, Serviciul Omoruri a declanşat verificări, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3”, a comunicat Poliția Capitalei.

Se pare că brancardierul avea sarcina de a dezintuba un bolnav internat la terapie intensivă care murise, însă a greșit pacientul.

Parchetul și poliția au deschis dosar penal. Urmează să fie efectuată și necropsia persoanei decedate.

Corpul de control al Ministerului Sănătății, ancheta la Spitalul „Victor Babeș” din Capitală

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a trimis Corpul de control la Spitalul „Victor Babeș” din Capitală pentru a face lumină în cazul femeii care a murit după ce a fost deconectată de la aparate. În acest caz Serviciul Omoruri a declanşat deja verificări, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3.

 

Medicul Imbri: „Un brancardier nu are în fișa postului manevre medicale pe pacient. Sub nicio formă"

Medicul Emilian Imbri, managerul Spitalului Victor Babeș, a vorbit despre cazul pacientei COVID care a murit după ce ar fi fost deconectată de la aparate din greșeală.

"Medicul de gardă din Terapie a anunțat medicul coordonator de gardă, coordonatorul gărzii a anunțat Poliția și Procuratura. Aceasta este și procedura.  Imediat a fost anunțat directorul medical, după care am fost anunțat eu. Un brancardier nu are în fișa postului manevre medicale pe pacient. Sub nicio formă", a declarat medicul Emilian Imbri pentru Antena 3.

"Acum încercăm să aflăm de la cei care au fost acolo. Adică nu știm dacă a fost accidental sau el ar fi făcut manevra. Nici nu știm dacă a fost detubată. Atenție! Dumneavoastră aveți niște informații pe care noi încă nu le avem. A detuba pe cineva înseamnă că un medic sau cel mult un asistent cu pregătirea necesară în Terapie Intensivă face manevra asta. Dar aici sunt manevre pe care doar medicul le face", a mai spus medicul.

 

 

×