x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Trei vagoane ale unui tren privat de marfă au deraiat în Galați

Trei vagoane ale unui tren privat de marfă au deraiat în Galați

07 Ian 2022   •   18:30
Trei vagoane ale unui tren privat de marfă au deraiat în Galați

Trei vagoane care compuneau un tren privat de marfă ce transportau cărbune pentru Combinatul Siderurgic Galați au deraiat, vineri, între stațiile Filești - Cătușa, județul Galați, a anunţat Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA.

CFR SA a transmis că între stațiile Filești - Cătușa, 3 vagoane din compunerea unui tren privat de marfă au deraiat.

Potrivit CFR SA, pe secția respectivă nu circulă trenuri de călatori, linia fiind destinată doar traficului feroviar de marfă.

Reprezentanții SRCF Galați s-au deplasat deja la fața locului, pentru verificare și stabilirea operațiunilor de intervenție necesare repunerii pe șină a vagoanelor deraiate.

De asemenea, CFR SA face precizarea că personalul feroviar la Sucursalei Galați va asigura tot suportul tehnic necesar, inclusiv utilajele cu care se va acționa pentru repunerea vagoanelor pe șină.

Trenul de marfă, format din opt vagoane, aparține operatorului privat Unicom Tranzit și asigura un transport de cărbune pentru Combinatul Siderurgic Galați.

Evenimentul va fi anchetat de o comisie de specialitate, care va stabili cauzele producerii deraierii celor 3 vagoane.

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA dă asigurări că toate intervențiile desfășurate la fața locului au drept scop redeschiderea traficului feroviar de marfă, în zona respectivă, în condiții de siguranță.

×