x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Un adolescent a murit înecat într-un lac din Arad

Un adolescent a murit înecat într-un lac din Arad

04 Oct 2017   •   18:43
Un adolescent a murit înecat într-un lac din Arad

Un băiat în vârstă de 14 ani din Pecica a căzut miercuri după-amiază în lacul Dori din apropierea pescăriei din oraş şi nu a mai ieşit la suprafaţă, autorităţile fiind alertate de partenerul de joacă al băiatului, un copil de 7 ani, informează căpitanul Călin Domşa, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad. 

Potrivit sursei citate, la faţa locului s-au deplasat un echipaj din cadrul Detaşamentului de Pompieri Arad, un echipaj SMURD şi unul de pompieri cu barcă de salvare - în total şapte subofiţeri - iar de la Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Pecica s-au deplasat tre voluntari, conduşi de şeful SVSU din oraş. 

"Ajunse la faţa locului, forţele de intervenţie au început căutările băiatului, îngreunate de temperatura scăzută a apei din lac şi din cauza adâncimii destul de mari, de 3-4 metri, a lacului", a declarat presei cpt. Călin Domşa. 

Scafandrii militari au reuşit să îl găsească pe băiat, să-l scoată din apă şi să-l predea către echipajul SMURD, care a început imediat manevrele de resuscitare, însă fără succes, a anunţat purtător de cuvânt al ISU. 

"Din păcate însă, după câteva zeci de minute de eforturi pentru a-l readuce la viaţă pe băiat, membrii echipajului SMURD au fost nevoiţi să se dea bătuţi şi să declare decesul băiatului", a adăugat căpitan Dan Domşa. AGERPRES

×