x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Un grup de simpatizanţi AUR a intrat cu forța în Primăria Timișoara

Un grup de simpatizanţi AUR a intrat cu forța în Primăria Timișoara

14 Ian 2022   •   16:27
Un grup de simpatizanţi AUR a intrat cu forța în Primăria Timișoara
Sursa foto: Lucian Alecu

Liderul AUR, George Simion, împreună cu mai mulţi susţinători, a intrat în Primăria din Timişoara susținând că îl caută pe primarul Dominic Fritz pentru a programa o audienţă. Ulterior, edilul a spus că o bandă a intrat în mod ilegal în sediu și a cerut Poliției să-i identifice pe participanți.

Vineri, un grup de peste 20 de persoane a intrat în Primăria Timișoara în căutarea primarului Dominic Fritz. Grupul, condus de copreşedintele AUR, George Simion, a fost oprit la etajul 1 de angajaţii instituţiei.

Într-o declaraţie ulterioră, Simion a spus că grupul său dorea să obţină o audienţă pentru Ioan Bânciu, reprezentat al mai multor asociaţii revoluţionare. Copreşedintele AUR a lasat şi o serie de atacuri la adresa primarului:

„Este paraşutat aici din Germania fără viză permanentă de domiciliu. Omul astă ocupă ilegal funcţia de primar", a precizat Simion.

Accesul în instituţii publice este condiţionat de prezentarea certificatului verde COVID. Grupul a intrat fără a prezenta un astfel de document.

„O bandă de membri și simpatizanți AUR, în frunte cu George Simion, aduși la Timișoara cu autocarul, împreună cu organizația Noua Dreaptă din Mehedinți, au pătruns în mod ilegal în sediul Primăriei, prin forță fizică. Scopul acestor bande a fost să creeze haos și panică în instituție și printre timișorenii care aveau treburi legitime de rezolvat la Primărie”, a declarat primarul Dominic Fritz.

Edilul șef îi critică pe reprezentanții Jandarmeriei și ai Poliției Locale pentru că nu au intervenit.

„Este inadmisibil că Jandarmeria și Poliția Locală au asistat impotente la acest act violent. Asaltul bandelor lui George Simion asupra instituțiilor democratice ale statului, prin tupeu și intimidare, nu are legătură cu libertatea de exprimare și ne oferă o pre-vizionare a ceea ce se poate întâmpla cu România, dacă rămânem impasibili la acest fenomen. Accept dreptul oricui de a protesta atât timp cât acest lucru se desfășoară pașnic, fără a pătrunde, prin violență, în Primăria Timișoara, în oricare altă primărie din țară, în instituțiile statului”, a adăugat Fritz.

Primarul Dominic Fritz cere o anchetă internă la Poliția Locală și una a Poliției pentru identificarea celor care au intrat în Primărie, scrie Mediafax

„Cer instituțiilor abilitate să îi identifice pe cei care au încălcat legea și să îi sancționeze pentru a preveni repetarea acestui act, în altă parte. Am declanșat o anchetă la Poliția Locală, pentru a afla de ce forțele de ordine au permis acțiunea de azi, și mă aștept ca și la Jandarmerie să-și verifice procedurile”, a precizat Dominic Fritz.

Primarul a mai spus că nu este intimidat și că Timișoara „va rămâne un oraș al respectului și bunului simț, multicultural și deschis, unde xenofobia și violența anarhică nu au ce căuta”.

 

×
Subiecte în articol: george simion