x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Un medic al UPU din cadrul Spitalului Județean Botoșan, acuzat că a furat medicamente în valoare de 100 de milioane de lei

Un medic al UPU din cadrul Spitalului Județean Botoșan, acuzat că a furat medicamente în valoare de 100 de milioane de lei

13 Apr 2017   •   12:01
Un medic al UPU din cadrul Spitalului Județean Botoșan, acuzat că a furat medicamente în valoare de 100 de milioane de lei

Un medic al Unităţii de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Județean Botoșani este acuzat de furt, fals, uz de fals de către unitatea spitalicească în cadrul căreia lucrează.
Suspiciunile au pornit, după ce, la începutul lunii februarie a acestui an, s-a observat lipsa mai multor medicamente şi materiale sanitare din stocul celei mai importante secţii medicale din spital. Reprezentanţii conducerii spitalului au demarat o anchetă, în cadrul căreia au urmărit şi imaginile surprinse de echipamentul de supraveghere video. Pe acestea se vede cum medicul Daniela Babei pleacă din UPU spre camera de gardă având asupra sa mai multe pungi de cadouri, dar şi cutii cu mănuşi. Deşi pe imagini nu se poate vedea ce se afla în acele pungi de cadouri, însă conducerea spitalului le-a menţionat în plângere şi a ataşat un inventar al stocului de medicamente şi materiale sanitare, din care reieşea lipsa de cutii de mănuşi, soluţii perfuzabile, fiole de medicamente cu regim special, folosite în resuscitare, dar şi calmante derivate din morfină.

Cei din conducerea unităţii au extins cercetările, constatând modificări în fişele unor pacienţi, iar principalul bănuit a fost tot medicul Daniela Babei.

Doctorul incriminat, mutat pentru şase luni la Săveni, cu justificarea oficială că acolo ar fi o criză de personal, respinge acuzaţiile şi spune că totul ar fi o înscenare, ale cărei motive nu le ştie.

 „Eu ştiu foarte bine ce am făcut şi ce nu am făcut. Aştept anchetatorii să se pronunţe, pentru că nu am muncit atâţia ani să îmi fac cariera, iar acum să îmi fie ştirbită. Sunt total nevinovată şi totul este o înscenare din partea managerului. S-a spus că am furat medicamente de 100 de milioane. Păi dacă făceam asta mă mai opream eu la nişte cutii de mănuşi? Acele cutii, care se pot vedea şi în imaginile video, le luasem pentru camera de gardă, unde stau toţi medicii, iar în celelalte pungi aveam cadouri, pentru că fusese ziua mea. Consider că tot ceea ce s-a făcut este o nedreptate şi un abuz. Mi-au fost anulate gărzi, concedii medicale, fără niciun motiv. Am avut cereri făcute pentru concediu de odihnă, care au fost pierdute din senin, iar eu am fost trecută absent nemotivat. Şedinţa comisiei de disciplină a durat exact 30 de secunde şi au şi luat decizia, de parcă totul era deja stabilit. Nici nu m-au lăsat să vorbesc. Voi face plângeri penale pentru abuz în serviciu”, a mai spus medicul Daniela Babei.

Reprezentanţii unităţii sanitare au refuzat contactul cu presa sau să comenteze în vreun fel sesizarea făcută către procurori.

×