x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator 67 de răniţi în Colectiv sunt internaţi în spitalele bucureştene; 15 sunt în stare critică şi gravă

67 de răniţi în Colectiv sunt internaţi în spitalele bucureştene; 15 sunt în stare critică şi gravă

12 Noi 2015   •   15:39
 67 de răniţi în Colectiv sunt internaţi în spitalele bucureştene; 15 sunt în stare critică şi gravă
Sursa foto: Foto: Adrian Manolache

Ministerul Sănătăţii a informat joi că 67 de persoane rănite în incendiul de la Colectiv sunt internate în spitalele bucureştene, dintre acestea 15 fiind în stare critică şi gravă.

Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES, la Spitalul de Arşi mai sunt internaţi 14 răniţi, la Spitalul Bagdasar Arseni - 13, la Spitalul Grigore Alexandrescu - şase, la Spitalul Sfântul Ioan - patru, la Spitalul Elias - şase răniţi, la Spitalul Militar Central - şase, la Spitalul Sfântul Pantelimon - doi, la Spitalul de Urgenţă din Bucureşti - trei, la Spitalul Universitar - opt pacienţi, la Spitalul Dimitrie Gerota - doi, la Spitalul Agrippa Ionescu - doi, la Spitalul C.C. Iliescu - unul.

Potrivit MS, până în prezent au fost externate 20 de persoane.

Totodată, conform comunicatului, 37 de persoane rănite în Colectiv au fost transferate în unităţi sanitare din străinătate: Austria - două persoane în stare stabilă, Belgia - opt persoane în stare stabilă (toate fiind programate în această săptămână la intervenţii chirurgicale).

"Au apărut primele semne de evoluţie medicală pozitivă în situaţia tuturor pacienţilor internaţi în unităţile sanitare din Belgia. Doi psihiatri români acordă asistenţă de specialitate pacienţilor, dar şi membrilor familiilor, în funcţie de necesitate. Ambii psihiatri colaborează îndeaproape şi cu preotul ortodox care este zilnic alături de pacienţi", precizează reprezentanţii MS.

De asemenea, în Olanda au fost transferate 8 persoane, din care două au murit iar şase sunt în continuare în stare stabilă, în Franţa a fost un transfer, însă pacientul a decedat, în Germania au fost transferate 5 persoane, dintre acestea 3 au plecat pe cont propriu.

În Marea Britanie au fost transferate 9 persoane dintre care trei au murit, iar alte şase sunt în stare stabilă, în Norvegia se află un rănit în stare stabilă, iar în Israel au fost transferate 3 persoane (una a murit, o persoană este în stare instabilă transferată în ATI, iar o a treia este în stare stabilă).

×