x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator A început urmărirea penală

A început urmărirea penală

de Violeta Fotache    |    20 Feb 2008   •   00:00

Fostul ministru al Comunicaţiilor, Zsolt Nagy, a aflat ieri de la procurorii DNA că împotriva lui a fost începută urmărirea penală pentru modul în care s-a semnat o hotărâre de guvern privind un teren al Poştei Române.

DOSARUL POŞTA ROMÂNĂ


Fostul ministru al Comunicaţiilor, Zsolt Nagy, a aflat ieri de la procurorii DNA că împotriva lui a fost începută urmărirea penală pentru modul în care s-a semnat o hotărâre de guvern privind un teren al Poştei Române. În dosar mai sunt cercetaţi şi preşedintele Poştei, Mihai Toader, dar şi fostul ministru al Justiţiei Tudor Chiuariu.

Nagy a stat la DNA doar 15 minute, iar la ieşirea a declarat că “ipotezele pe care le avansează procurorii sunt aberaţii juridice”. Politicianul acuzat a refuzat să dea numele celorlalte persoane faţă de care a fost începută urmărirea penală în acest caz. “Nu vă pot da o copie de pe rezoluţie, pentru că este un act care priveşte încă şase persoane”, a declarat fostul ministru.

 

Nici DNA nu a dat publicităţii informaţii legate de începerea urmăririi penale. La 18 septembrie, procurorul-şef al DNA, Daniel Morar, l-a sesizat pe şeful statului pentru ca acesta să ceară urmărirea penală faţă de Nagy şi faţă de Chiuariu, pentru săvârşirea infracţiunii asimilată infracţiunilor de corupţie, şi anume abuz în serviciu contra intereselor publice având ca urmare obţinerea unui avantaj patrimonial pentru altul. Preşedintele şi-a dat acordul pentru începerea urmăririi penale în cazul celor doi.

×
Subiecte în articol: observator