x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Accident fatal în Bucegi

Accident fatal în Bucegi

de Sorin Anghel    |    26 Apr 2009   •   00:00

Un tanar de 21 de ani si-a gasit sfarsitul in Masivul Bucegi. El a incercat sa coboare de la Vf. Omu spre statiunea Busteni prin Valea Cerbului. Pe traseu, el a alunecat si s-a lovit foarte grav la cap. Transportat cu elicopterul la Spitalul de Urgenta din Brasov, turistul a murit pe masa de operatie.



Vaile din Masivul Bucegi sunt foarte periculoase in aceasta perioada. Zapada inca nu s-a topit si reprezinta o adevarata capcana pentru cei care incearca sa coboare din varful muntelui spre statiunea Busteni.

Ieri, un tanar in varsta de 21 de ani s-a accidentat grav dupa ce a cazut de la o inaltime de 200 de metri intr-o prapastie de pe Valea Cerbului. Traseul pe care el se afla era inchis in aceasta perioada, iar meteorologii de la statia Vf. Omu i-au atras atentia ca nu e bine sa coboare spre Valea Prahovei decat cu telecabina.

"Cei doi turisti au plecat de la Cabana Omu spre statiunea Busteni prin Valea Cerbului. La un moment dat, unul dintre ei a alunecat pe zapada si a cazut cateva sute de metri.

Dupa incident, prietenul tanarului cazut in rapa a sunat la serviciul unic de urgenta 112 pentru a cere ajutor. Alertati, am pornit spre locul accidentului, insa vremea rea ne-a pus mari probleme, astfel ca am fost nevoiti sa chemam in ajutor un elicopter", a declarat Vlad Voicu, de la Salvamont Bran.

Si interventia aparatului de zbor a fost dificila din cauza ninsorii care s-a inregistrat ieri in Masivul Bucegi. "Desi elicopterul incepuse sa se afunde in zapada, pilotul a reusit sa-l ridice si sa porneasca in cea mai mare viteza spre Spitalul de Urgenta din Brasov.

Turistul era foarte grav ranit, a cazut pe zapada, apoi peste o stanca. S-a lovit la cap si avea rani destul de serioase", a explicat Gheorghe Haiduc, de la Salvamont Busteni. In pofida eforturilor medicilor, tanarul turist a murit pe masa de operatie, la Spitalul de Urgenta din Brasov.

×
Subiecte în articol: observator