x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Administratorul unei galerii din București, acuzat că a furat tablouri semnate de pictori celebri

Administratorul unei galerii din București, acuzat că a furat tablouri semnate de pictori celebri

12 Ian 2022   •   08:20
Administratorul unei galerii din București, acuzat că a furat tablouri semnate de pictori celebri

Administratorul unei galerii de artă din București este acuzat că a furat tablouri semnate de pictori celebri. Prejudiciul estimat de anchetatori este de peste 230.000 euro.

Marți, Direcția Generală de Poliţie a Municipiului București - Serviciul de Investigare a Criminalității Economice Sector 2, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, a făcut două percheziții în Bucuresti într-un dosar privind săvârşirea infracțiunilor de abuz de incredere, fals material în înscrisuri oficiale si folosirea instrumentelor false.

Potrivit anchetatorilor, în urma verificărilor „a rezultat presupunerea rezonabilă că un bărbat, administrator al unei galerii de artă, în perioada decembrie 2020-iunie 2021, și-ar fi însușit și ar fi dispus pe nedrept de mai multe tablouri, lăsate în custodie de către persoana vătămată - opere semnate de autori precum Grigorescu, Luchian, Petrașcu, Iser, Tonitza, Bancilă, Mutzner, Pallady, Aman, în vederea vânzării”.

Prejudiciul produs este de peste 230.000 euro, iar operele de artă au fost date în urmărire națională și internațională. Administratorul galeriei de artă a fost reținut.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: tablouri furate