x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Aeroportul Băneasa - Un nou incident aviatic

Aeroportul Băneasa - Un nou incident aviatic

01 Mai 2008   •   00:00

Un avion de tip IAK 52, cu două locuri, a aterizat "pe burtă", pe o pistă a Aeroportului "Aurel Vlaicu" Băneasa, din cauză că nu i s-a deschis trenul de aterizare, traficul pe aeroport fiind întrerupt aproximativ 50 de minute.



Un avion de tip IAK 52, cu două locuri, a aterizat "pe burtă", pe o pistă a Aeroportului "Aurel Vlaicu" Băneasa, din cauză că nu i s-a deschis trenul de aterizare, traficul pe aeroport fiind întrerupt aproximativ 50 de minute.

Incidentul s-a produs în jurul orei 20.20, aparatul implicat fiind un avion greu de acrobaţie (categoria IV), de tip IAK 52, cu două locuri.

Cele două persoane aflate în avion nu au fost rănite, dar aparatul de zbor a fost avariat uşor, a spus Ştefan Mladin, directorul aeroportului.

Din cauza incidentului, o cursă care trebuia să aterizeze pe Aeroportul "Aurel Vlaicu" a fost redirecţionată spre Aeroportul "Henri Coandă".

Purtătorul de cuvînt al Aeroportul "Henri Coandă", Valentin Iordache, a declarat că în urma incidentului, nouă aeronave care ar fi trebuit să aterizeze pe Aeroportul Băneasa au fost redirecţionate către Aeroportul Otopeni.

Ulterior, reprezentanţii Aeroportului "Henri Coandă" au fost anunţaţi că între timp problemele de la Aeroportul Băneasa au fost rezolvate, astfel că doar una din cele nouă aeronave anunţate a mai aterizat pe Otopeni, a precizat Valentin Iordache.

Potrivit directorului Aeroportului "Aurel Vlaicu" Băneasa, în acest caz a fost constituită o comisie de anchetă formată din specialişti ai Ministerului Transporturilor şi ai Autorităţii Aeronautice Civile, care urmează să stabilească exact cauzele care au dus la producerea incidentului.

La ora transmiterii acestei ştiri, traficul pe Aeroportul Băneasa a fost reluat, aparatul de zbor fiind scos deja de pe pistă.

Potrivit unor surse aeroportuare, avionul venea de la Tuzla (judeţul Constanţa) şi avea la bord doi piloţi, unul dintre aceştia fiind proprietarul aparatului de zbor.

"În acest aparat, piloţii stau unul în faţa celuilalt. Pe locul din spate stătea Dan Ştefănescu, pilot la Blue Air şi proprietar al aparatului de zbor. Pe locul din faţă stătea Laurenţiu Stan, pilot particular", au precizat sursele citate.
  • Mediafax

×
Subiecte în articol: observator băneasa