x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Africa de Sud / Zeci de balene au eşuat pe o plajă. 30 au fost eutanasiate

Africa de Sud / Zeci de balene au eşuat pe o plajă. 30 au fost eutanasiate

31 Mai 2009   •   00:00
Africa de Sud / Zeci de balene au eşuat pe o plajă. 30 au fost eutanasiate

Cincizeci şi cinci de balene au eşuat ieri pe o plajă din sudul Africii de Sud. 30 dintre ele au fost eutanasiate pentru că nu au putut fi duse înapoi în apă la timp, au justificat specialiştii decizia luată. Balenele au început să eşueze la 7.30 /5.30 GMT/ pe această plajă situată în apropiere de Capul Bunei Speranţe, în extremitatea de sud a continentului african.



Personal al Institutului naţional sud-african de salvare în mare /NSRI/ şi zeci de voluntari au intervenit pentru a încerca să ducă înapoi în apă mamiferele care cântăreau între 4 şi 5 tone şi măsurau până la 5,5 metri, a constatat un fotograf al AFP. Câteva balene au putut fi salvate, zece au decedat de moarte naturală şi "în jur de 35 au fost eutanasiate" întrucât nu au putut fi duse înapoi în apă, potrivit unui comunicat al NSRI. "S-a făcut tot ce s-a putut, dar ele se întorceau mereu pe această plajă. Mijlocul cel mai uman de a practica eutanasia pe balene este de a le trage un glonţ în cap şi aşa s-a şi făcut. Noi insistăm asupra faptului că toate eforturile au fost făcute pentru a evita mai multe suferinţe pentru animale", a explicat Wally Peterson de la asociaţia sud-africană de protecţie a mediului Kommetjie Environmental Awereness, întrebat de agenţia Sapa.

Potrivit acestui instituit, nu se cunoaşte motivul pentru care mamiferele au eşuat pe plajă. Mai multe persoane care încercau să ducă înapoi în apă balenele au fost la rândul lor salvate fiind luate de valuri puternice.

×
Subiecte în articol: observator