x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Agent de asigurări de la Alliantz Ţiriac, judecat pentru o înşelăciune de aproape 3 milioane de euro

Agent de asigurări de la Alliantz Ţiriac, judecat pentru o înşelăciune de aproape 3 milioane de euro

15 Apr 2009   •   00:00

Un agent de asigurări de la SC Alliantz Ţiriac Asigurări SA a fost trimis în judecată, miercuri, de DNA, sub acuzaţia că ar fi obţinut ilegal sume de aproximativ trei milioane de euro, înşelând mai mult de o sută de persoane cărora le-a prezentat un produs financiar fictiv tip asigurare-investiţie.



Mihaela Ion, în calitate de agent de asigurare al SC Alliantz Ţiriac Asigurări SA, este acuzată de procurorii anticorupţie că, în perioada noiembrie 2005-august 2007, prin inducere în eroare şi prin folosirea unor mijloace frauduloase, ar fi obţinut ilegal sumele de 2.799.244 de euro, 11.900 de dolari şi 70.000 de lei, înşelând 109 persoane, informează, miercuri, DNA.

Femeia mai este acuzată că, în perioada ianuarie-noiembrie 2008, în aceeaşi modalitate, ar fi obţinut ilegal suma de 25.500 euro de la alte două persoane.

Potrivit procurorilor, Mihaela Ion ar fi vândut persoanelor respective un produs financiar fictiv tip asigurare -investiţie, modificând totodată unele caracteristici ale acestui produs pentru a crea aparenţa garantării unor randamente de peste 100% pe an.

Pentru a câştiga încrederea investitorilor, ea s-ar fi folosit de renumele SC Allianz Tiriac Asigurări prin utilizarea unor înscrisuri care purtau însemnele formale ale societăţii, precum şi chitanţe, extrase de cont, formulare tip poliţe de asigurare care atestau în mod nereal obţinerea unor sume de bani ca urmare a investiţiilor făcute.

În 17 martie, ea a fost reţinută de procurorii anticorupţie pentru 24 de ore, iar în ziua următoare a fost arestată preventiv pentru 29 de zile de Tribunalul Bucureşti.

Dosarul va fi judecat de Tribunalul Bucureşti, judecătorii trebuind să ia o decizie referitor la acuzaţiile de înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată aduse femeii.
Mediafax

×
Subiecte în articol: observator