x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator ALERTĂ! Bilanţul morţilor din clubul Colectiv a ajuns la 50

ALERTĂ! Bilanţul morţilor din clubul Colectiv a ajuns la 50

11 Noi 2015   •   09:04
ALERTĂ! Bilanţul morţilor din clubul Colectiv a ajuns la 50
Sursa foto: Foto: Diana Oros / Jurnalul

UPDATE Bilanțul celor decedați în incendiul din clubul Colectiv a ajuns, miercuri dimineața, la 50, în timp ce peste 70 de persoane rănite sunt internate în continuare în spitalele bucureștene, iar alte 36 au fost transportate, în ultimele zile, pe calea aerului, spre unități medicale din străinătate, dintre care 7 au decedat.


Doi dintre pacienții transferați în Marea Britanie au murit, unul în cursul serii de marți, iar celălalt miercuri dimineața, au declarat pentru AGERPRES surse medicale.


Pacienții care au decedat se numărau printre cele nouă persoane transportate, duminică, în spitale din Marea Britanie.

Un număr de 76 de persoane rănite în incendiul din club Colectiv erau internate marți în unitățile medicale bucureștene, dintre acestea 24 în stare critică și gravă, a informat Ministerul Sănătății într-un comunicat remis AGERPRES.

De asemenea, tot până marți, 34 de persoane au fost transportate în unități sanitare din Austria, Belgia, Olanda, Germania, Marea Britanie, Norvegia, Israel și Elveția, dar, în acest ultim caz, pacientul a decedat înainte de a se finaliza transferul.

În cursul serii de marți, alte două paciente din Colectiv au fost transferate în Germania cu o aeronavă de tip C-27J Spartan a Forțelor Aeriene Române.

Încă un deces în Marea Britanie. Surse guvernamentale au confirmat a 49-a victimă, Elena Niţu, într-un spital din Liverpool.

Elena Nitu (18 ani) se afla in coma indusa de vineri seara, de cand a avut ghinionul sa se afle in clubul Colectiv, unde a avut loc un incendiu in urma caruia au murit 32 de oameni, iar altii 153 sunt in stare grava la spital, conform cancan.ro.

Tanara se afla cu iubitul ei, Silviu Grecu, in club, in momentul incendiului. Elena Nitu a reusit sa scape din Colectiv abia dupa ce iubitul ei a venit sa o scoata. Tanarul a iesit primul, insa s-a intors dupa trei minute dupa iubita lui.


Fata a fost constienta, vorbea, striga dupa ambulanta, era arsa pe aproape tot corpul, insa a rezistat pana a fost preluata de medici. La scurt timp a venit si familia, mama sa a urcat cu ea in ambulanta.„Dupa ce a venit mama si-a peirdut cunostinta. Ultimele ei cuvinte i le-a spus mamei. Cerea paturi, multe paturi ca ii este frig. Era acoperita, dar nu era suficient. Mama plagea in hohote. Nu mai stim de noi de cand s-a intamplat totul”, a declarata Georgiana Nitu, sora Elenei, victima a incendiului din Colectiv.

Georgiana Nitu, sora Elenei, a povestit pentru Cancan.ro ca familia sa nu dispune de sprijinul financiar necesar, motiv pentru care apeleaza la ricine, inclusiv la Iohannis, pentru o ajuta pe Elena sa se faca bine. „Vrem sa mergem in strainatate. Nu stim exact de cati bani avem nevoie, noi vrem sa strangem si sa plecam. Vrem sa mergem acolo unde au dus-o pe Teodora, o alta fata care a fost tot aici, la Arsi.” , a conchis Georgiana.

Stire initiala Unul dintre răniţii din clubul Colectiv, care a fost transferat în Marea Britanie, a murit în noaptea de luni spre marţi, au declarat pentru AGERPRES surse medicale.

Potrivit surselor citate, pacientul fusese transferat la o unitate medicală din Birmingham.

Astfel numărul persoanelor decedate în urma tragediei din clubul Colectiv a ajuns la 48.  

×
Subiecte în articol: colectiv