x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator ALERTĂ. Un avion de pasageri a DISPĂRUT de pe radare. Erau 66 de persoane la bord

ALERTĂ. Un avion de pasageri a DISPĂRUT de pe radare. Erau 66 de persoane la bord

19 Mai 2016   •   09:17
ALERTĂ. Un avion de pasageri a DISPĂRUT de pe radare. Erau 66 de persoane la bord
Sursa foto: Thinkstock Images/Getty Images

Avionul de pasageri al EgyptAir a dispărut de pe radare joi dimineață cu 66 de persoane la bord, în timp ce se afla deasupra Mării Mediterane la o altitudine de 11.300 de metri.

ORA 9:40. Pasagerii avionului dispărut sunt din Egipt – 30, Franța – 15, Irak – 2, Marea Britanie – 1, Belgia - 1, Kuweit – 1, Arabia Saudită – 1, Sudan – 1, Ciad – 1, Portugalia – 1, Algeria – 1, Canada – 1.

 

ORA 08:42 Avion EgyptAir dispărut: Grecia participă la căutările pe mare

Egiptul și Grecia au desfășurat în Marea Mediterană avioane și nave pentru a căuta avionul EgyptAir Paris-Cairo care a dispărut de pe radare în noaptea de miercuri spre joi, a anunțat joi armata egipteană într-un comunicat citat de AFP.

Informația a fost confirmată de Ministerul Apărării de la Atena, care a anunțat că a desfășurat o fregată și aviație militară în sudul Mării Mediterane, relatează Reuters.

Armata egipteană a desfășurat și ea avioane de recunoaștere și nave pentru a încerca să localizeze aparatul și eventual să salveze supraviețuitori, potrivit comunicatului.

Zborul MS804, care a dispărut de pe ecranele radar la 30-40 de mile (48 până la 64 km) distanță de coasta nordică a Egiptului, transporta 56 de pasageri, printre care un copil și doi bebeluși, precum și șapte membri ai echipajului și trei ofițeri de securitate.

* ORA 08:36 Avionul EgyptAir care a plecat de la Paris către Cairo "nu a aterizat" (oficial francez)

Avionul companiei EgyptAir, un Airbus A320, care a dispărut joi dimineață de pe radare după ce a plecat de la Paris către Cairo nu a aterizat, a declarat un oficial al aeroportului francez, relatează Reuters.

Referindu-se la zborul MS 804 al companiei egiptene EgyptAir, oficialul francez a declarat, sub rezerva anonimatului, că "avionul nu a aterizat. Asta este tot ce putem spune pentru moment".
Oficiali din cadrul Ministerul de Externe francez fac cercetări în acest caz, însă pentru moment nu au dorit să facă niciun comentariu în legătură cu dispariția avionului.

Avionul de pasageri al EgyptAir a dispărut de pe radare joi dimineață cu 66 de persoane la bord, în timp ce se afla deasupra Mării Mediterane la o altitudine de 11.300 de metri.

* ORA 08:14 Avion de pasageri EgyptAir dispărut: Oficiali din aviația civilă egipteană nu exclud ca avionul să fi căzut în mare

Oficiali din sectorul aviației civile egiptene nu exclud ca avionul EgyptAir, un Airbus A320, care a dispărut joi dimineață de pe radare în timp ce se întorcea de la Paris la Cairo să fi căzut în mare, relatează Reuters.

Postul de televiziune Al Mayadeen relatase anterior, citând surse, că avionul Egyptair a căzut în mare.

Potrivit ziarului guvernamental egiptean Ahram, echipajul nu a trimis niciun fel de semnal de alarmă înainte de dispariția avionului. Ultimul contact al echipajului cu turnul de control a fost făcut cu zece minute înainte de dispariția aparatului de zbor.

Un avion de pasageri al Egyptair a dispărut de pe radare joi dimineață cu 66 de persoane la bord, în timp ce se afla deasupra Mării Mediterane la o altitudine de 11.300 de metri.

* ORA 7:52 Autoritățile egiptene au demarat căutărea avionului de pasageri al companiei EgyptAir, dispărut de pe radare

Compania aeriană EgyptAir, al cărei avion a dispărut joi dimineață de pe radare în timp ce se întorcea din Paris la Cairo, a anunțat anterior că au fost angajate toate măsurile necesare în astfel de situații pentru căutarea avionului dispărut, potrivit AFP și Reuters.

Aviația civilă egipteană a început să colecteze informații despre starea tehnică a acestui aparat de zbor.

Un avion al companiei EgyptAir, care plecase miercuri seara din Paris cu destinația Cairo, a dispărut de pe radare cu 59 de pasageri și zece membri ai echipajului la bord, a anunțat joi dimineață compania aeriană egipteană.

Zborul MS804 se afla la o altitudine de 37.000 de picioare și intrase în spațiul aerian egiptean când a dispărut de pe radare joi, la ora locală 02:45 (00H45 GMT), a precizat EgyptAir pe contul său de Twitter, indicând că este vorba de un aparat Airbus A320.

×