x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Alimentaţi-vă de la cişmele! - Apă nepotabilă la Bîrlad

Alimentaţi-vă de la cişmele! - Apă nepotabilă la Bîrlad

de Magda Colgiu    |    11 Apr 2008   •   00:00

O parte din cetăţenii municipiului Bîrlad primesc apă nepotabilă la robinete. Laboranţii societăţii Aquavas – filiala Bîrlad – au declarat apa nepotabilă după ce au observat că aceasta este roşiatică.O parte din cetăţenii municipiului Bîrlad primesc apă nepotabilă la robinete. Laboranţii societăţii Aquavas – filiala Bîrlad – au declarat apa nepotabilă după ce au observat că aceasta este roşiatică.

Directorul Aquavas, Vladimir Odochia, spune că nu au putut fi depistate cauzele pentru care apa are o culoare neobişnuită, dar susţin că apa, deşi nepotabilă, nu este periculoasă.

"Dintre toţi parametrii de potabilitate, singurul pe care nu îl îndeplineşte este cel al culorii. De aceea, trebuie să declarăm apa nepotabilă. Dar substanţele care pot duce la boli nu există", a declarat Odochia, care a adăugat că o explicaţie pentru impurităţile din apă ar putea fi aceea că "în timp, pe coloane s-au depus aşa-numitele săruri din apă, oxizi, nămol, nisip. Sperăm ca pînă săptămîna viitoare să remediem situaţia".

PERICOL. În schimb, directorul Autorităţii de Sănătate Publică (ASP) Vaslui a declarat că este posibil ca apa să fie periculoasă pentru populaţie. "Am prelevat probe de apă din zona de sud a reţelei publice a municipiului şi vom stabili dacă este potabilă sau nu. Pînă mîine, cînd vom avea rezultatele, recomandăm populaţiei să nu mai consume apa de la robinete şi să apeleze pe cît posibil la cişmelele stradale", a declarat Luminiţa Costache, directorul ASP Vaslui.

Pînă una-alta, bîrlădenii cu apă colorată la robinete trebuie să se aprovizioneze cu apă de băut de la pompele din cartiere.

×
Subiecte în articol: observator apă