x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Alţi cinci români, răpiţi de piraţii somalezi

Alţi cinci români, răpiţi de piraţii somalezi

12 Apr 2009   •   00:00
Alţi cinci români, răpiţi de piraţii somalezi

Un remorcher american sub pavilion italian a fost capturat, ieri, de piraţii somalezi în golful Aden, a anunţat o sursă maritimă kenyană, citată AFP. Printre cei 16 marinari aflaţi la bord erau şi cinci români.

"Remorcherul american Bucaneer, care naviga sub pavilion italian, a fost capturat în jurul orei 11.00 (ora României) în golful Aden", a declarat Andrew Mwangura, responsabil al organizaţiei est-africane a programului de asistenţă pentru marinari.

"Cei 16 membri ai echipajului sunt vii şi nevătămaţi", a adăugat acesta. Ministerul român de Externe a confirmat că printre marinarii răpiţi se află şi cinci cetăţeni români.

La începutul mijlocul lunii februarie, doi români au fost printre cei 22 de marinari răpiţi de pe un vas sub pavilion grecesc. Cei doi,  Adrian Hududui şi Marian Trîmbeanu, nu au fost încă eliberaţi. Alţi trei români au fost capturaţi de piraţi, în 20 martie, când nava grecească Titan a fost deturnată de praţii somalezi.

UPDATE. Cei cinci marinari români capturaţi de piraţii somalezi de pe un remorcher sub pavilion italian sunt sănătoşi, iar autorităţile speră ca în zilele următoare răpitorii să-şi facă cererile cunoscute.

 

×
Subiecte în articol: observator