x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Amendă de 67 de lei, plătită cu monede de 50 şi 10 bani în semn de protest

Amendă de 67 de lei, plătită cu monede de 50 şi 10 bani în semn de protest

de Mediafax    |    27 Sep 2011   •   15:44

Un tanar din municipiul Vaslui a platit, marti, la sediul primariei din localitate o amenda de 67 de lei in sute de monede de 5 si 10 bani, in semn de protest fata de politistul care, in opinia sa, l-a sanctionat contraventional nejustificat pentru o incalcare a regulilor de circulatie.

Dupa ce a schimbat bancnotele pe care le avea la mai multe banci din municipiu, tanarul s-a prezentat cu o punga de maruntis, in monede de 5 si 10 bani, la unul din ghiseele Serviciul Financiar al Primariei Vaslui pentru a-si plati o amenda de 67 de lei, , transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit reprezentantilor Primariei Vaslui, barbatul a vrut ca prin acest gest sa protesteze fata de politistul local care l-a amendat pentru o incalcare a regulilor de circulatie.

"Tanarul era foarte suparat pe politist si asa a inteles el ca ar putea sa se razbune pe motiv ca l-ar fi amendat pe nedrept pentru o parcare neregulamentara. Totusi, este de apreciat ca a venit sa plateasca in mai putin de 48 de ore pentru a beneficia de acea prevedere legala, de jumatate din minimul amenzii. Pana la urma, omul s-a calmat si, mai mult decat atat, el a fost cel care a impachetat in fisicuri sutele de monede de 5 si 10 bani", a declarat, marti, corespondentului MEDIAFAX seful Serviciului Financiar din cadrul Primariei Vaslui, Eugen Bot.

Potrivit sursei citate, aceasta este prima amenda platita in acest fel la Primaria Vaslui, in care un contravenient vine cu sacosa de monede pentru a-si achita sanctiunea pecuniara aplicata de politisti.

×