x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ancheta Colentina / Miros de gaze la 19 zile dupa explozie

Ancheta Colentina / Miros de gaze la 19 zile dupa explozie

de Monica C. Andrei    |    06 Iul 2005   •   00:00

Anchetatorii care cerceteaza cauzele exploziei din Colentina au intrat ieri in pivnita in care se presupune ca a avut loc acumularea de gaze ce ar fi provocat deflagratia din 17 iunie.
Astfel, lucrarile de demolare au fost suspendate. Pivnita, aflata in imobilul situat la numarul 100 pe Strada Nicolae Apostol, unde functiona un atelier de incaltaminte, a fost degajata de moloz si gunoaie. Din interiorul constructiei au fost prelevate mai multe probe, fiind descoperite si tevi de gaze. In pivnita se mai simtea si ieri miros de gaze, desi alimentarea a fost intrerupta imediat dupa deflagratie. Printre probele prelevate de anchetatori se numara si portofelul uneia dintre victimele exploziei.

"Portofelul cu acte si bani apartine unuia dintre angajatii fabricii de incaltaminte. Nu se stie cum a ajuns in pivnita, insa se presupune ca acesta a cazut in moloz cand s-au facut sapaturi pentru cautarea si salvarea victimelor", a spus primarul Sectorului 2, Neculai Ontanu. De asemenea, in timpul sapaturilor a fost descoperita o centrala termica, care a fost ridicata de procurori pentru expertize. Lucrarile de demolare a imobilelor se vor relua astazi, dupa ce procurorii vor finaliza strangerea de probe.

×
Subiecte în articol: observator