x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Andronescu nu acceptă schimbările

Andronescu nu acceptă schimbările

09 Apr 2009   •   00:00
Andronescu nu acceptă schimbările
Sursa foto: Dragos Stoica/Jurnalul Naţional

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat ieri, după o întâlnire a conducerii PSD, că nu va accepta propunerea Ministerului Finanţelor de reducere a personalului sau a salariilor din învăţământ.



Ecaterina Andronescu a precizat că propunerile Ministerului Finanţelor privind reducerea personalului cu 20.000 de oameni sau a salariilor cu 15% sunt inacceptabile, din cauză că ar aduce întregul sistem de învăţământ în stare de nefuncţionare.

"S-AR BLOCA SISTEMUL"
"Este vorba despre un sistem din care pleacă cineva şi lasă sala goală. Deci, este realmente imposibil să acceptăm ca 20.000 de posturi să dispară din sistemul de învăţământ. Nu ar mai fi posibilă funcţionarea învăţământului", a declarat Andronescu. Ministrul a adăugat că, deşi situaţia economică este una dificilă, acest lucru nu poate justifica sacrificarea sistemului de învăţământ. "Eu cred că este o problemă pe care trebuie să o judecăm împreună cu ministrul Finanţelor şi cu responsabilii de la Ministerul Finanţelor şi să găsim o soluţie de ieşire din acest impas. Eu cred că nu putem accepta o reducere de personal în învăţământ, pentru că este ca şi când am accepta să rămână clasele fără profesori", a mai afirmat Andronescu.

Profesorii au anunţat la începutul acestei săptămâni că vor redeschide conflictul de muncă şi ameninţă cu greva, nemulţumiţi de rectificarea bugetară propusă de Guvern.


×
Subiecte în articol: observator