x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Aniversare - Basescu n-a venit la Roman

Aniversare - Basescu n-a venit la Roman

de Lavinia Dimancea    |    22 Iul 2006   •   00:00
Aniversare - Basescu n-a venit la Roman

Fosti si actuali demnitari, de mai toate culorile politice, de la Radu Vasile si pana la Ion Iliescu, au fost ieri invitatii lui Petre Roman, la petrecerea pe care a dat-o la implinirea varstei de 60 de ani. Cel mai asteptat musafir, presedintele Basescu, a absentat.

"Mi-a spus ca e prins cu serviciile. Dar o sa vina". Au fost printre primele cuvinte spuse de Petre Roman multimii de jurnalisti venite sa asiste la marea impacare dintre el si presedintele Traian Basescu. Pus la patru ace, fostul premier si-a asteptat, punctual, la ora 13:30, musafirii in fata Casei Oamenilor de Stiinta, alaturi de sotia Mioara si una dintre fiice, Oana. A marturisit ca i-a invitat pe toti cei care i-au trecut prin viata de politician, pe fostii si actualii sefi de stat, prim-ministri, ministri de externe, diplomati, academicieni, dar si revolutionari. A vrut sa ii aduca pe toti laolalta la implinirea varstei de 60 de ani. "Sa va iasa miscarea", i-a urat, conspirativ unul dintre primii sositi si Roman a mustacit. Cu siguranta va reusi. Rand pe rand, i-au calcat pragul Dumitru Mazilu, Victor Atanasie Stanculescu, Daniel Daianu, Eugen Simion, Gelu Voican Voiculescu, Razvan Theodorescu, Ticu Dumitrescu. Si mai apoi… greii.

GALERIA POLITICIENILOR. Toti l-au gasit pe Roman in gradina din spate, unde a avut loc petrecerea. Ministrul democrat de interne Vasile Blaga, fostul premier Radu Vasile, imbracat ca un veritabil tenismen, tot in alb si inarmat cu un tablou pentru sarbatorit, liderul PSD Mircea Geoana si, mai apoi, impreuna, fostul presedinte Ion Iliescu, care i-a adus vechiului sau camarad o sticla de whisky, si fostul prim-ministru Adrian Nastase. Ultimii dintre politicieni sositi au fost Adriean Videanu si Mihai Razvan Ungureanu. Nici urma de Traian Basescu, desi promisese ca vine. Au absentat insa motivat Emil Constantinescu si Calin Popescu Tariceanu, plecati in vacanta, si Mugur Isarescu, prins cu probleme de familie.

ABSENTUL OCUPAT. In toiul petrecerii, la care Nastase a stat cat mai departe de Geoana, Iliescu s-a intretinut cu academicieni si jurnalisti, Ungureanu cu diplomati, iar Blaga cu cine a apucat, Roman a anuntat ca Basescu nu mai vine. Asta pentru ca trebuie sa gestioneze situatia creata de demisiile sefilor serviciilor secrete, dar sarbatoritul i-a multumit pentru mesajul de felicitare si buchetul de flori trimis printr-un angajat SPP. Cele mai multe aprecieri le-a avut insa Roman pentru Ion Iliescu, cel care i-a stat alaturi cand acesta s-a adresat invitatilor. Asta dupa ce Iliescu, si el sarbatorit ieri, implinind 55 de ani de casnicie, l-a imbarbatat pe Roman, spunandu-i ca varsta de 60 de ani este una a "tineretii implinite". Pe langa urari, Roman a primit si un cadou special, o medalie din partea Academiei Romane care, de regula, este decernata doar sefilor de stat.

×
Subiecte în articol: observator roman