x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Aproape trei sferturi dintre angajaţii din România lucrează în prezent de la birou

Aproape trei sferturi dintre angajaţii din România lucrează în prezent de la birou

29 Oct 2021   •   12:35
Aproape trei sferturi dintre angajaţii din România lucrează în prezent de la birou
Sursa foto: Unsplash.com

Aproape trei sferturi dintre angajaţii din România spun că în prezent lucrează de la birou cel puţin trei zile pe săptămână, deşi efectele pandemiei sunt acum mai ample faţă de anul trecut, arată rezultatele unui sondaj publicat, vineri, de un dezvoltator imobiliar pe segmentul birouri de clasa A.

"Revenirea economiei, o dinamică mai mare a activităţii companiilor şi luarea unor măsuri de siguranţă în spaţiile de lucru au dus în 2021 la revenirea în birouri, cel puţin parţială, a multor angajaţi din sectorul public şi privat în toată ţara. Cei mai mulţi dintre ei consideră că reîntoarcerea la birou are o contribuţie importantă la menţinerea unui echilibru emoţional şi la revenirea economiei", arată sondajul iniţiat de Genesis Property în rândul a 1.100 de angajaţi din toată ţara, în perioada septembrie-octombrie.

Totodată, jumătate dintre angajaţi atrag atenţia că o accelerare a campaniei de vaccinare este extrem de necesară pentru a combate efectele valului 4 al pandemiei. Circa 44% dintre ei consideră că este nevoie, în acest context, şi de măsuri suplimentare de igienizare şi distanţare socială care să limiteze răspândirea virusului, iar 38% văd necesară testarea mai frecventă a oamenilor.

Potrivit sondajului, 80% dintre respondenţi cred că reîntoarcerea angajaţilor la viaţa de birou este benefică pentru oameni, atât în plan personal, cât şi profesional. În plus, aproape 43% dintre ei consideră că principalul avantaj al reîntoarcerii la birou este o mai bună separare între viaţa profesională şi cea personală, iar 36% subliniază faptul că biroul contribuie semnificativ la o mai bună interacţiune cu colegii şi managerii.


Conform cercetării, circa 40% dintre respondenţi susţin că angajatorul lor a integrat măsuri sanitare şi a stabilit proceduri suplimentare pentru desfăşurarea activităţii la birou.

În acelaşi timp, peste 50% dintre angajaţi susţin că ar trebui introduse măsuri sanitare mai eficiente şi în şcoli, având în vedere incidenţa Covid-19 în rândul copiilor. Peste 45% susţin sistemul de învăţare hibrid pentru distanţarea mai bună a copiilor şi instalarea unor sisteme mai eficiente de igienizare în şcoli.

 

×