x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Aproximativ 85% din zonele pentru scăldat din Europa au o calitate „excelentă” a apei

Aproximativ 85% din zonele pentru scăldat din Europa au o calitate „excelentă” a apei

09 Iun 2020   •   11:44
Aproximativ 85% din zonele pentru scăldat din Europa au o calitate „excelentă” a apei
Sursa foto: Hepta

Aproximativ 85% din zonele pentru scăldat din Europa monitorizate anul trecut au îndeplinit standardul de calitate „excelent” al Uniunii Europene. În ceea ce privește România, procentul este de 76%, potrivit unui comunicat al Comisiei Europene.

Rezultatele publicate de Agenţia Europeană de Mediu (AEM) şi de Comisia Europeană arată că aproape toate cele 22.295 de zone de scăldat monitorizate anul trecut în întreaga Europă (dintre care 21.981 situate în cele 28 de state membre ale UE de la acel moment, inclusiv în Marea Britanie) îndeplineau cerinţele minime de calitate.

Din toate zonele monitorizate în Europa anul trecut, ponderea celor clasificate ca având o calitate "nesatisfăcătoare" a apelor a fost de 1,3%.

„În general considerăm de la sine înţeles că apele în care ne scăldăm trebuie să fie curate, dar acest lucru este, de fapt, una dintre realizările colective europene. Este rezultatul unor eforturi susţinute din partea multor persoane, de-a lungul multor ani. Raportul din acest an confirmă, încă o dată, faptul că cetăţenii europeni se pot bucura în continuare în Europa de ape pentru scăldat care îndeplinesc standarde foarte înalte de calitate şi că trebuie să luăm toate măsurile necesare pentru ca acest lucru să fie valabil şi în viitor", a declarat Virginijus Sinkevicius, comisarul pentru mediu, oceane şi pescuit.

×
Subiecte în articol: calitatea apei zone pentru scaldat