x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Arctic depășește pragul de 40 milioane de frigidere produse în fabrica din Găești

Arctic depășește pragul de 40 milioane de frigidere produse în fabrica din Găești

14 Dec 2021   •   21:30
Arctic depășește pragul de 40 milioane de frigidere produse în fabrica din Găești

Compania Arctic marchează producția a 40.000.000 de frigidere în fabrica de la Găești. În urma investițiilor Arçelik, de peste 154 milioane de euro, fabrica este în momentul de față cea mai mare din Europa continentală, având o capacitate de producție de 2,9 mil. unități pe an și 5000 de angajați.

În unitatea din Găești sunt fabricate 75 de produse principale și 700 de produse derivate, destinate atât pieței locale, cât și consumatorilor din 80 de țări - 37 din Europa și 43 de pe alte continente. Frigiderele produse în România sunt exportate în țări precum Turcia, Italia, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Germania, Franța sau Polonia. Numărul de unități exportate a crescut în mod constant, ajungând la 84% din producția anuală.

În 2021 compania a alocat 10 milioane de euro pentru modernizarea fabricii de la Găești, investițiile vizând creșterea eficienței prin digitalizare, în special sporirea gradului de automatizare și îmbunătățirea controlului calității. Totodată, Arctic se concentrează și pe sustenabilitate, implementând soluții pentru a reduce generarea de deșeuri, a minimiza pierderile, a crește reciclarea și a susține economia circulară.

Grupul Arçelik și-a extins prezența în România, prin construcția de la zero a unei noi fabrici de electrocasnice în Ulmi, județul Dâmbovița. Inaugurată la finele anului 2019, în urma unei investiții totale de 153 de milioane de euro, fabrica de mașini de spălat Arctic de la Ulmi integrează cele mai recente tehnologii, fiind prima fabrică Industry 4.0 din România și una dintre puținele de acest tip din Europa. Odată cu deschiderea celei de-a doua linii de producție, fabrica va atinge o capacitate de 2,2 milioane de mașini de spălat pe an.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: arctic frigidere