x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Arena Naţională, redeschisă săptămâna aceasta

Arena Naţională, redeschisă săptămâna aceasta

14 Mar 2016   •   14:29
Arena Naţională, redeschisă săptămâna aceasta

Arena Naţională ar putea fi redeschisă săptămâna aceasta, potrivit vicepremierului Vasile Dâncu. Agreementul tehnic, care permite folosirea arenei, va fi prezentat azi. Astfel, amicalul România - Spania, din 27 martie, s-ar fi putut desfăşura pe cel mai mare stadion al ţării.

Vasile Dâncu a declarat că arena putea fi folo-sită și fără avizul Inspec-toratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), atâta timp cât exista un plan suplimentar de măsuri de securitate, însă, în urma tragediei din Colectiv, Primăria Bucureștiului nu a dorit să își asume acest risc. „Legea prevede ca, în cazul în care nu există o autorizaţie de protecţie la incendii din partea ISU, să se ia măsuri suplimen-tare, să se facă un plan comun de măsuri între pompieri, Salvare, ISU și să se desfășoare meciul în condiţiile acestea. Este legală această soluţie și a avut loc până acum. Odată cu spaima de după Colectiv, spaimă care a cuprins administraţia din București, primarul a interzis meciurile”, a declarat Dâncu.

Un agreement tehnic, care conţine exper-tiza unui laborator italian ce atestă că materialul din care este făcută copertina stadionului este de categorie B, deci nu arde foarte ușor, va fi analizat, azi, de Consiliul Tehnic Permanent pentru Construcţii din cadrul Ministerului Dezvoltării. Acest document ar permite redeschiderea Arenei Naţionale chiar în această săptămână. Decizia vine însă prea târziu pentru ca amicalul cu Spania să se joace aici, biletele fiind deja puse în vânzare pentru Cluj Arena.

Planuri pentru Euro 2020

Dâncu spune că există deja un plan de dezvoltare a infrastructurii pentru meciurile pe care România le va găzdui în cadrul Campionatului European de Fotbal din 2020. „Am făcut în mare parte designul proiectului. Avem un stadion foarte bun, cum e Arena Naţi-onală, dar mai avem de făcut o serie de investiţii. Sunt 19 obligaţii guver-namentale pe care le-am luat noi atunci când am semnat proiectul”, spune ministrul. Planurile includ reabilitarea stadioanelor Dinamo, Steaua, Rapid și Arcul de Triumf, dar și realizarea unei linii de metrou care să lege Aero-portul Otopeni de Arena Naţională.

Campionatul European din 2020 va fi găzduit pe mai multe stadioane din Europa. Pe Arena Naţională ar trebui să se desfăşoare meciuri din faza grupelor. UEFA a impus, însă, ca Bucureştiul să aibă alte patru stadioane la standarde europene unde să se poată desfăşura antrenamentele echipelor angrenate în competiţie, precum şi facilităţi pentru turişti.

 

 

×