x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Arestări pentru măsluirea contoarelor de gaz. Printre beneficiari, oameni de afaceri şi politicieni din Huşi

Arestări pentru măsluirea contoarelor de gaz. Printre beneficiari, oameni de afaceri şi politicieni din Huşi

02 Feb 2014   •   14:49
Arestări pentru măsluirea contoarelor de gaz. Printre beneficiari, oameni de afaceri şi politicieni din Huşi

Doi bărbaţi din municipiul Huşi au fost arestaţi preventiv pentru furt calificat, după ce au modificat fără autorizaţie mai multe contoare de gaz din localitate pentru a nu fi înregistrat consumul real, printre beneficiari fiind oameni de afaceri şi politicieni locali.

Ancheta poliţiştilor şi procurorilor în acest dosar a început în luna martie a anului trecut.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Vaslui, Mihaela Ştraub, în perioada octombrie 2012 - martie 2013, unul dintre bărbaţi a făcut orificii artizanale la 14 contoare aflate la utilizatori casnici şi societăţi comerciale, fapt ce a dus la contorizarea parţială a consumului şi la crearea unui prejudiciu operatorului de distribuţie a gazelor naturale. Celălalt bărbat arestat decidea unde să se realizeze modificările, deşi el nu era specializat şi nu avea cunoştinţe în domeniul instalaţiilor de gaze naturale.

Printre persoanele depistate că aveau contoarele măsluite se numără oameni de afaceri sau politicieni din Huşi.

"În momentul identificării de către poliţişti, unul dintre bărbaţi avea în autoturismul personal şurubelniţe, cleşte, lampă cu gaz, precum şi sigilii pentru contoare. Instanţa a admis propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Huşi şi a dispus arestarea sa preventivă pe o perioadă de 29 de zile pentru deteriorarea, modificarea fără drept sau blocarea funcţionării echipamentului de măsurare a consumului de gaze naturale, faptă prevăzută de Legea nr. 123/2012 a energiei electrice şi a gazelor naturale şi complicitate la infracţiunile de furt calificat. Celălalt bărbat a fost, la rândul său, arestat pe o perioadă de 30 de zile pentru complicitate la infracţiunile de furt calificat", precizează un comunicat de presă remis, duminică, de IPJ Vaslui.

Până în prezent, operatorul care furnizează gazele naturale a comunicat un prejudiciu total de aproximativ 65.000 lei.

×
Subiecte în articol: contor gaz husi vaslui