x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Atenţionare de călătorie în Slovenia

Atenţionare de călătorie în Slovenia

26 Ian 2014   •   14:23
Atenţionare de călătorie în Slovenia

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se deplasează pe teritoriul Sloveniei asupra faptului că autorităţile slovene competente au emis un avertisment meteorologic care prevede ninsori abundente în intervalul 24-27 ianuarie 2013.

De asemenea, începând din data de 25 ianuarie 2014, există posibilitatea să apară restricţionări pentru traficul rutier pentru autovehiculele grele/camioane pe toate autostrăzile din Slovenia din cauza căderilor masive de zăpadă.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români care călătoresc sau tranzitează acest stat să-şi echipeze autovehiculele pentru trafic pe timp de iarnă şi, cu precădere, în cursul nopţii, să existe provizii suficiente de combustibil şi alimente. De asemenea, se recomandă conducerea prudentă şi respectarea semnelor şi
avertizărilor de trafic. Căderile de zăpadă pot cauza perturbări şi întârzieri ale traficului rutier pe drumurile publice din Slovenia. Cetăţenii români care doresc să tranziteze Slovenia sunt sfătuiţi să se informeze din timp asupra situaţiei traficului rutier şi a restricţiilor existente precum şi asupra alertelor meteorologice emise în ţările învecinate.

Informaţii privind situaţia traficului rutier în Slovenia pot fi obţinute 24h/24 de la Centrul de informare asupra traficului rutier http://www.promet.si precum şi la numerele de telefon 1970 (din Slovenia) şi 00 386 151 88 518 (internaţional).
În acest context, Ministerul Afacerilor Externe recomandă atât consultarea Ghidului de călătorie pentru iarnă, pus la dispoziţia cetăţenilor în luna decembrie, 2013, cât şi a pliantului şi a spotului aferente acestuia(http://www.mae.ro/node/23896).

×
Subiecte în articol: atentionare de calatorie