x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Autobuzele din Bucureşti îşi vor putea schimba singure culoarea la semafor

Autobuzele din Bucureşti îşi vor putea schimba singure culoarea la semafor

30 Apr 2009   •   00:00

Primele 300 de autobuze intelegente ce vor circula prin Bucureşti peste trei luni vor fi dotate cu aparatură de înaltă tehnologie.



Sistemul funcţionează ca orice dispozitiv de urmărire. GPS-ul transmite satelitului poziţia autobuzului, iar acesta o comunică mai departe către sistemul de control al traficului. Calculatoarele compară datele primite cu orarul precis. Orice întârziere este urgent rezolvată - semafoarele inteligente primesc comandă de Unda Verde, într-o fracţiune de secundă.

Şefii Primăriei Capitalei spun că prin acest mod de lucru autobuzele vor putea respecta orarul şi nu vor mai întârzia în staţii.

Şoferii de pe autobuzele RATB nu sunt la fel de optimişti. Aceştia susţin că fără un culoar unic nu vor putea ajunge niciodată la timp.

Acesta nu este singurul sistem de control al traficului. În marile intersecţii din Bucureşti au fost montate mii de dispozitive. Acestea numără maşinile care stau la semafor.

Conducerea Municipalităţii susţine că, până vara viitoare, toate cele aproape două mii de autobuze RATB care circulă în Bucureşti vor comunica cu semafoarele. Întreg sistemul a costat peste un milion de euro şi face parte din proiectul de management al traficului din Capitală.
antena3.ro

×
Subiecte în articol: observator