x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Aveţi grijă de viaţă

Aveţi grijă de viaţă

de Mara Raducanu    |    11 Apr 2009   •   00:00
Aveţi grijă de viaţă

Motocicliştii bucureşteni care obişnuiesc să tureze motoarele la maximum noaptea vor fi sancţionaţi pentru tulburarea liniştii publice, urmând ca împotriva lor să fie luate şi alte măsuri.



Prezent la deschiderea Salonului de motociclete, accesorii şi echipamente, găzduit de Complexul Expoziţional Romexpo, Christian Ciocan, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei,  a spus că măsuri sancţionatorii vor suporta şi acei motociclişti care obişnuiesc să mascheze numerele de înmatriculare.

MOTOCICLIŞTI, AVEŢI GRIJĂ DE VIAŢĂ!

Trecând peste aceste sancţiuni care îi vizează direct pe motociclişti, Brigada Poliţiei Rutiere şi Asociaţia Motocicliştilor din  România organizează la Romexpo un stand comun la Salonul de motociclete, accesorii şi echipamente. Parteneriatul se desfăşoară în cadrul campaniei "Motocicliştii există în trafic - 2009", lansată  pe 18 martie, cu scopul de a conştientiza conducătorii de autovehicule cu privire la existenţa motocicliştilor  în trafic şi de a-i determina pe mopedişti şi motociclişti să respecte regulile de circulaţie  şi să poarte echipamentul de protecţie. Astfel, mâine, începând cu ora 10:00, va fi organizat un marş al motocicliştilor pe traseul: Piaţa Presei Libere - Piaţa Arcului de Triumf - Piaţa Charles de Gaulle - Piaţa Victoriei - Piaţa Romană - şi retur.

CINE MAI RESPECTĂ LEGEA?
Iniţiativa este lăudabilă, însă ar fi bine dacă totul s-ar desfăşura în limita legii şi a bunului-simţ. Nu de alta, dar de vreo două-trei zile - timp în care motocicliştii noştri s-au tot pregătit pentru marşul de duminică - cei care locuiesc sau lucrează în zona Pavilionului Romexpo au avut nervii întinşi la maximum. Pe lângă multă, multă gălăgie, iubitorii de adrenalină s-au putut bucura de un spectacol "foarte periculos". Într-un perimetru  insuficient securizat, ieri, mai mulţi tineri şi-au demarat în forţă maşinile, spre deliciul celor prezenţi. Era suficient ca volanul să fie scăpat puţin din mână, gardul de sârmă neavând cum să oprească maşina turată la maximum. Cu toate acestea, poliţiştii lipseau din zonă, spre mirarea lui Christian Ciocan, care a declarat că nu ştie nimic despre o asemenea acţiune şi că "o să se intereseze".

×
Subiecte în articol: observator