x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Băeşu (ANRP): Am transmis DNA un raport cu privire la terenurile trasferate de la Institutul Fundulea în Călărași

Băeşu (ANRP): Am transmis DNA un raport cu privire la terenurile trasferate de la Institutul Fundulea în Călărași

13 Noi 2013   •   16:10
Băeşu (ANRP): Am transmis DNA un raport cu privire la terenurile trasferate de la Institutul Fundulea în Călărași

Președintele Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților (ANRP), George Băeșu, a declarat că instituția pe care o conduce a transmis Direcției Naționale Anticorupție un raport cu privire la procedurile folosite pentru transferarea unor terenuri de la Institutul Fundulea la unele consilii locale din Călărași.

"Punctul nostru de vedere a fost înaintat într-un raport către DNA și spune că terenurile de la Institutul Fundulea au ajuns la Comisia județeană Călărași și la niște comisii locale din Călărași în condițiile în care acolo exista rezervă, ceea ce nu justifică trecerea unora dintre terenurile statului la Călărași. De aici încolo hotărăște DNA (n.r. — de ce întâmplă cu terenurile respective)", a spus Băeșu, la Palatul Parlamentului, potrivit Agerpres.

El a precizat că DNA a cerut ANRP să verifice modul în care s-au făcut anumite transferuri de terenuri din administrația statului, de la Institutul Fundulea.

"Am fost solicitați să ne exprimăm din punct de vedere legal asupra unor proceduri folosite în trasferul unor terenuri ale statului către primării din Călărași. Între mai multe localități din Călărași au existat niște transferuri de liste, oameni din mai multe localități cărora, chipurile, în localitatea respectivă nu li s-au identificat și nu li s-au putut da terenuri au fost mutați cu listă și cu suprafețele la care erau îndreptățiți la Fundulea. În cursul acestor verificări, inclusiv pentru localitatea Nana și pentru alte localități, s-a constatat că existau suprafețe disponibile. Se luaseră terenuri de la stat, terenuri bune, agricole, în care s-a investit de către stat, aceste terenuri au fost mutate legal de la stat la comisiile locale și au ajuns la alte persoane decât cele apăreau în listele cu persoane cărora nu li se poate reconstitui drepturile de proprietate în localitate", a mai explicat președintele ANRP.



×