x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Băncescu: ASPA interzice adopţiile de câini fără stăpân în cazul celor care îi abandonează

Băncescu: ASPA interzice adopţiile de câini fără stăpân în cazul celor care îi abandonează

de Agerpres    |    21 Mar 2014   •   19:01
Băncescu: ASPA interzice adopţiile de câini fără stăpân în cazul celor care îi abandonează

Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA) a întocmit o listă neagră cu ONG-urile şi persoanele fizice care nu vor mai avea voie să adopte câini din adăposturile municipalităţii, începând de luni, pe lista respectivă figurând cel puţin şase ONG-uri şi aproape 25 de persoane, a anunţat vineri coordonator de proiect la ASPA, Răzvan Băncescu.

"Ne vedem obligaţi să limităm adoptarea, dată fiind situaţia constatată încă odată ieri şi anchetele în derulare făcute de ASPA, să apelăm la limitarea şi, în parte, la interzicerea adopţiilor, în cazurile în care am constatat sau sunt anchete în curs cu probe, în ceea ce înseamnă ori declaraţie, ori abandonul", a afirmat acesta.

El a precizat că această listă pe care ASPA o are în lucru este un efect al faptului că s-a constatat brusc o creştere a adopţiilor pe fondul anunţului privind eutanasierea.

"Lista o avem în lucru de la începutul acestei săptămâni, pentru că noi am avut brusc o creştere a adopţiilor după ce am anunţat eutanasierea. Creştere care parţial părea justificată, dar din punct de vedere operaţional părea imposibil, şi am constatat că nu toţi ajung la aceeaşi adresă, se transportă dintr-un loc în altul, unii sunt abandonaţi, alţii sunt mutaţi în adăposturi ilegale, încercând să li se piardă urma", a explicat Băncescu.

El a mai precizat că cei nouă câini aflaţi joi în zona Obor, unde o femeie a fost găsită decedată, se află în adăpostul Pallady, la izolare, fiind în custodia Poliţiei. Patru sunt în evidenţele Primăriei sectorului 2, doi sunt ai Asociaţiei Cuţu-Cuţu, doi ai unor persoane fizice, unul nefiind înregistrat.

"Cei nouă câini care au participat la incidentul de joi, de la Obor, sunt în ASPA Pallady, se află la izolator, aparţin Poliţiei în momentul de faţă, pentru derularea anchetei, dar sunt cazaţi, hrăniţi şi adăpaţi de ASPA", a afirmat Băncescu.

El le-a reproşat poliţiilor locale ale sectoarelor 1 şi 2 că nu colaborează la verificarea cazurilor de adopţie a câinilor fără stăpân.

Potrivit oficialului ASPA, până în prezent au fost eutanasiaţi 2.000 de câini, au fost prinşi 10.000, adoptaţi aproape 6.000, iar "în momentul acesta se discută de peste 40.000 de câini aflaţi pe stradă".

×
Subiecte în articol: aspa razvan bancescu caini maidanezi