x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Barack Obama, sfidat de un hocheist: “Guvernul pune în pericol drepturile oamenilor”

Barack Obama, sfidat de un hocheist: “Guvernul pune în pericol drepturile oamenilor”

de Istvan Deak    |    24 Ian 2012   •   11:14
Barack Obama, sfidat de un hocheist: “Guvernul pune în pericol drepturile oamenilor”

Presedintele SUA, Barack Obama, s-a intalnit, ieri seara, la Casa Alba cu echipa de hochei Boston Bruins, castigatoarea titlului in NHL. Cel mai bun jucator al competitiei, portarul Tim Thomos, a provocat rumoare prin decizia sa de a nu se prezenta la intalnire. Acesta si-a motivat optiunea, invocand convingeri personale, neinfluentate de alte partide politice. “Consider ca Guvernul Obama a scapat de sub control si pune in pericol drepturile, libertatea si proprietatea oamenilor de rand. Acest lucru se intampla atat la nivel executiv, legislativ, cat si la nivel juridic. Actiunile Guvernului Federal sunt in opozitie directa cu constitutia si viziunea parintilor fondatori. Deoarece cred asta, am ales ca astazi sa imi exercit dreptul de cetatean liber al acestui stat si sa nu ma prezint la Casa Alba', se arata intr-un comunicat dat de jucator pe site-ul oficial al Ligii Nord-americane de Hochei

Conducerea clubului a anuntat ca nu va lua masuri impotriva jucatorului. 'Pot sa cer unui jucator sa se prezinte la antrenamentele echipei. Daca nu o face, atunci va fi amendat si suspendat. Tim Thomas a actionat pe cont propriu. Pozitia lui, in acest caz, nu reflecta si pozitia clubului Boston Bruins', a declarat managerul Peter Chiarelli.

Presedintele american a comentat ironic succesul echipei din Boston. 'Bruins, Sox, Celtics, Patriots. Ajunge pentru orasul Boston', a spus Obama, cu referire la faptul ca, in ultimii ani, metropola americana a dat campioana la hochei (2012), baschet (2008), baseball, (2007) si fotbal american (2005). In final, Obama l-a laudat pe portarul absent de la intalnire: 'Acest campionat a fost castigat de defensiva echipei si mai putin de compartimentul ofensiv. Tim Thomas a aparat doua lovituri de pedeapsa in finala si a stabilit un record de eficacitate pe durata sezonului. Este o mandrie, fiindca este abia al doilea american, declarat cel mai bun jucator al play-offului'.

×