x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Barna, despre dosarul 10 august: Un cartof fierbinte aruncat dintr-o mână în alta

Barna, despre dosarul 10 august: Un cartof fierbinte aruncat dintr-o mână în alta

10 Aug 2020   •   15:49
Barna, despre dosarul 10 august: Un cartof fierbinte aruncat dintr-o mână în alta

Dan Barna, președintele USR, susține că dosarul 10 august a devenit „un fel de cartof fierbinte aruncat dintr-o mână în alta, în speranţa că acea zi va fi uitată”. El mai spune că deși sunt sute de plângeri ale victimelor și mii de minute de filmare, încă nu știm adevărul despre intervenția din acea zi.

„Azi, doi ani mai târziu, încă nu știm adevărul despre intervenția din acea zi. Deși sunt sute de plângeri ale victimelor și mii de minute de filmare care documentează intervenția în forță a autorităților, încă nu avem răspunsuri clare. Dosarul 10 august a devenit un fel de cartof fierbinte aruncat dintr-o mână în alta, în speranța că acea zi va fi uitată. Nu uităm. Iar justiția română trebuie să știe că fiecare zi în care adevărul rămâne ascuns, e o zi pierdută pentru onoarea statului român”, a scris pe Facebook Dan Barna.

Astăzi se împlinesc doi ani de la protestele violente dintre protestatari și forțele de ordine, care au avut loc în Piața Victoriei. Mai multe persoane au fost rănite.

Inițial, DIICOT a clasat, părți din dosarul „10 august”, între care și aceea cu acuzaţiile faţă de şefii din Jandarmerie, care au fost cercetaţi pentru abuz în serviciu, participaţie improprie la purtare abuzivă, participaţie improprie la fals intelectual participaţie improprie la uz de fals, complicitate la abuz în serviciu şi complicitate la participaţie improprie la purtare abuzivă. Ulterior, în 4 august, DIICOT a decis redeschiderea cauzei. Luni, Curtea de Apel București decide dacă aprobă urmărirea penală a șefilor din Jandarmerie.

Mediafax

×
Subiecte în articol: Dan Barna