x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Băsescu: România îşi va suplimenta trupele în Afganistan cu circa 150 de militari

Băsescu: România îşi va suplimenta trupele în Afganistan cu circa 150 de militari

24 Apr 2009   •   00:00
Băsescu: România îşi va suplimenta trupele în Afganistan cu circa 150 de militari

Preşedintele Traian Băsescu s-a întâlnit astăzi, la Cotroceni, cu Secretarul General al NATO, Jaap de Hoop Scheffer. La sfârşitul întâlnirii, preşedintele a prezentat câteva dintre concluziile discuţiilor purtate, anunţă antena3.ro.

"Pot să trag o concluzie a celor discutate cu privire la operaţiunile NATO, şi aici vizăm Kosovo şi Afganistan. România va rămâne în ambele state până când misiunea va fi îndeplinită", a spus preşedintele, care adăugat că România este "un membru solid şi credibil al Alianţei Nord-Atlantice".

"În următoarele luni România îşi va suplimenta trupele în Afganistan cu circa 140-150 de militarei, în special în domeniul inteligenţei, medical şi de instruirea a trupelor afgane", a spus Băsescu, arătând că această măsură a fost aprobată la începutul anului în Parlament.

Scheffer a mulţumit preşedintelui pentru organizarea în foarte bune condiţii a summitului NATO din 2008 şi şi-a exprimat respectul pentru soldaţii care servesc în teatrele de operaţiuni NATO. El a prezentat, de asemenea, condoleanţe familiilor celor 11 militari care şi-au pierdut viaţa în aceste operaţiuni.

×
Subiecte în articol: observator