x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Bazac: Cine refuză să completeze formularul privind starea de sănătate, pe aeroport, riscă dosar penal

Bazac: Cine refuză să completeze formularul privind starea de sănătate, pe aeroport, riscă dosar penal

02 Iun 2009   •   00:00

Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac a anunţat că persoanele care intră în ţară şi refuză să completeze pe aeroport formularul privind starea lor de sănătate riscă dosar penal. Măsura vine după ce femeia de 28 de ani, reîntoarsă pe 29 mai de la New York şi diagnosticată cu noul virus de gripă, a refuzat să completeze un astfel de formular, deşi, potrivit propriilor declaraţii, se simţea rău încă din timpul escalei la Paris.

Femeia a intrat, în cele două zile de şedere în România, în contact cu nu mai puţin de 70 de persoane, investigate acum de medici. Mama sa a fost confirmată cu nou virus de gripă, iar prietenul femeii este şi el suspect.

Incidentul atrage atenţia asupra lipsei de control a autorităţilor în ceea ce priveşte persoanele care revin în ţară, după o şedere în ţările afectate de noua gripă. Potrivit jurnaliştilor de la Evenimentul Zilei, dacă pe aeroportul Băneasa exista un aparat pentru detectarea temperaturii umane, acesta nu mai este folosit deoarece prea multă lume avea temeperatura ridicată, din cauza fricii de avion. Pe acest aeroport oamenii sunt obligaţi să semneze un formular pe propria răspundere privind starea lor de sănătate.

Pe aeroportul Otopeni, situaţia este mult mai relaxată, spun jurnaliştii de la Evenimentul Zilei. Aici există un ghişeu la care pasagerii vin, din proprie iniţiativă să completeze respectivul formular.

Ministerul Sănătăţii a anunţat şi alte măsuri de securitate, printre care inspecţia medicală în avion, înainte de debarcare.

antena3.ro

×
Subiecte în articol: observator