x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Bazac: România va putea diagnostica cu precizie un eventual caz de gripă AH1N1

Bazac: România va putea diagnostica cu precizie un eventual caz de gripă AH1N1

03 Mai 2009   •   00:00

România va primi, în 48 de ore, reactivi pentru un diagnostic de precizie în cazul unor eventuale cazuri de infectare cu virusul AH1N1, a anunţatministrul Sănătăţii, care a precizat că toate probele de până în prezent au fost negative pentru gripă.



Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că cele 33 de probe care au ajuns până duminică la Institutul Cantacuzino, cele mai multe de la persoane care s-au întors din zone unde a fost confirmat noul tip de grupă, sunt negative.

"Vom primi reactivii pentru ca, în cazul în care ar apărea (cazuri de infectare cu noul tip de gripă - n.r.), să poată fi pus diagnosticul în România, pentru a fi luate măsurile ce se impun. Tulpina izolată va fi trimisă însă la laboratoarele de la Londra", a spus Bazac.

Demnitarul a adăugat că această ameninţare cu noul tip de gripă trebuie tratată cu toată seriozitatea.

"Nu este o problemă a unui ministru, nu este o problemă a unei singure persoane, este o problemă în care se implică toate guvernele, toate statele, la nivel mondial", a adăugat Bazac.

Ministrul Sănătăţii a menţionat că România are pregătit laboratorul de identificare a noului tip de gripă, la Institutul Cantacuzino, unde există Centrul Naţional de Referinţă pentru gripă, recunoscut la nivel european.
Mediafax

×
Subiecte în articol: observator