x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Beat cu TIR-ul în Bulgaria

Beat cu TIR-ul în Bulgaria

16 Mai 2008   •   00:00

Un şofer român a fost arestat în Bulgaria, întrucît a fost depistat în timp ce conducea un camion, deşi avea o alcoolemie de 3,41 de promili alcool în sînge

Un şofer român a fost arestat în Bulgaria, întrucît a fost depistat în timp ce conducea un camion, deşi avea o alcoolemie de 3,41 de promili alcool în sînge. Camionul Mercedes, condus de C.P., a fost oprit miercuri seara în apropierea de oraşul Vratza, aflat în nord vestul Bulgariei. Şoferul a încercat să scape de necaz aruncînd în maşina poliţiei 85 de euro. Mai tîrziu, poliţiştii au chemat un translator care a încercat să-i explice procedura ce urmează a fi aplicată. C.P. a fost condus la Centrul Judeţean de Urgenţă Vratza, unde însă a refuzat proba clasică de alcool în sînge. Prin intermediul translatorului, românul a încercat din nou să-i mituiască pe poliţişti ridicînd miza la 200 de euro. Pînă la urmă a fost arestat pentru 24 de ore la Poliţia din Vratza. I-a fost intentat un dosar de urgenţă.


Spre deosebire de România, legea bulgară este mai indulgentă şi permite şoferilor să conducă cu 0,4 de promili alcool în sînge. Pentru bărbaţii solizi, care au o greutate de peste 100 kg, aceasta înseamnă aproximativ un litru de bere blondă. (Petio Petkov)

În Bulgaria, cantitatea de alcool în sînge se măsoară în promili. 3,41 de promili fiind echivalent cu 3,41 de grame alcool pe litru.

×
Subiecte în articol: observator