x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Bistriţa - Numele a trei companii, implicate abuziv într-o înşelăciune prin telefon descoperită de OPC

Bistriţa - Numele a trei companii, implicate abuziv într-o înşelăciune prin telefon descoperită de OPC

12 Mai 2008   •   00:00

Numele a trei companii, una de telefonie mobilă şi două de răcoritoare, sunt implicate abuziv de persoane necunoscute într-o înşelăciune prin telefonia mobilă descoperită de Oficiul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (OJPC) Bistriţa-Năsăud.



Numele a trei companii, una de telefonie mobilă şi două de răcoritoare, sunt implicate abuziv de persoane necunoscute într-o înşelăciune prin telefonia mobilă descoperită de Oficiul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (OJPC) Bistriţa-Năsăud.

Potrivit unui comunicat transmis, luni, de inspectorul general-adjunct Lorica Şut, şeful OJPC Bistriţa-Năsăud, fenomenul mesajelor telefonice care îi anunţă pe bistriţeni că au câştigat diverse premii ia amploare.

"De pe telefonul cu numărul 0754847951 se transmite următorul mesaj: «Felicitări! Numărul dumneavoastră a fost extras de firma Adria Coca-Cola şi aţi câştigat 1.500 de euro şi un telefon. Pentru mai multe detalii, contactaţi-ne!». În momentul în care consumatorul contactează persoana care a transmis mesajul, acesta se recomandă ca reprezentant al firmei Adria Coca-Cola, numele lui fiind Alin Şerban. Pentru a intra în posesia premiului, consumatorii trebuie să achiziţioneze cartele telefonice Orange în valoare de 50 de euro ale căror coduri PIN trebuie transmise la numărul de telefon menţionat”, se arată în comunicat.

Potrivit aceleiaşi surse, OJPC Bistriţa-Năsăud a contactat firma care produce băutura Adria şi care a anunţat că nu există firma Adria Coca-Cola. Băutura Adria este produsă de Europeandrinks, care însă nu derulează o astfel de campanie de promovare a produselor şi nu are niciun angajat cu numele Alin Şerban.

"De aceea, avertizăm încă o dată consumatorii bistriţeni să fie atenţi atunci când primesc astfel de mesaje, deoarece nu există premii, este o înşelătorie bine instrumentată, iar dacă săptămâna trecută se solicita achiziţionarea unei cartele telefonice de 20-30 euro, acum s-a ajuns la cartele de 50 euro”, a declarat Lorica Şut.

Cazul a intrat în atenţia Inspectoratului Judeţean de Poliţie Bistriţa-Năsăud, care a început o anchetă pentru a afla cine este posesorul telefonului mobil de pe care se transmit aceste mesaje.
  • Mediafax

×
Subiecte în articol: observator